Haftalardır kamu spotu ve iktidara yakın medyadaki ilanlarla çağrı yapılan LGBTİ+ karşıtı 'Büyük Aile Buluşması' mitingi sönük geçti. Kumanya da verilen mitinge katılımın az olduğu gözlendi.

Kaynak: Haber Merkezi
İktidar destekli ayrımcı miting sönük geçti
FOTOĞRAF: Evrensel

Büyük Aile Platformunun çağrısıyla düzenlenen LGBTİ’leri hedef alan “Büyük Aile Buluşması” mitingi "Çocuklarımız için, ailemiz için, insanlık için" sloganıyla Saraçhane  Parkı'nda yapıldı. Miting sonrası Beyazıt Meydanına “sessiz” yürüyüş gerçekleştirildi. Program öncesinde alandaki ekranlardan cinsiyet uyum sürecinde zorluk yaşamış insanların konuştuğu videolar defalarca gösterildi. 

KATILIM DAHA AZ OLDU
Evrensel'de yer alan habere göre, mitinge nefret içerikli kamu spotu ve iktidar yanlısı medya aracılığıyla yoğun çağrı yapılmasına rağmen bir önceki mitinge kıyasla daha az katılım oldu. Mitinge gelenler yoğunluklu olarak çocuklarıyla katıldılar. Çoğu katılımcı kumanyalardan aldı, aileler ve kalabalık gruplar kumanyalarla beraber gölgede oturdu. Sahneden gölgedeki katılımcıların sahne önüne gelmesi yönünde çağrı yapıldı.

Mitingde "LGBT propagandası yasaklansın", "Cinsiyetsiz toplum projesine dur de", "Aileyi korumak milli güvenlik meselesidir", "Dünya görüşlerimiz ayrı, derdimiz aynı: aileyi korumak", "Sosyokültürel teröre dur de" yazılı dövizler dağıtıldı.

Program başında sunucu "Kuvay-i Milliye ruhuyla bedenleri ve ruhları savunmaya geldik. Marjinal kimlikli vatandaşları hedef almadan, ötekileştirmeden sadece bu çirkin propagandanın karşısında durmak ve sessiz yürüyüşümüzde sesimizi tüm dünyaya duyurmak için bir aradayız" dedi.

Sahne konuşmaları organizasyon komitesi adına Yeni Şafak yazarı Ersin Çelik’in, Saraçhane'ye gelenleri selamlamasıyla başladı. Sahneden yapılan konuşmalarda “on binlerce kişi buradayız” vurgusu ısrarla yapılsa da toplanan kitle on bine ulaşmadı, katılım geçtiğimiz yılın çok daha altında kaldı.

PUTİN'İN DANIŞMANININ MESAJI YAYIMLANDI

Cinsiyet değiştirmeyi yasaklayan Vladimir Putin'in danışmanı Alexander Dugin’den de mesaj videosu sahneden yayımlandı. Yapılan konuşma aralarında “Marjinal cinsel kimlikli vatandaşları hedef almıyoruz, ama bunun aktivizmi yapılamaz” ifadeleri sıklıkla dile getirildi. Yapılan konuşmalarda, “LGBT propagandasına karşı çıkan uzmanların unvanların elinden alınmaması” söylendi, TBMM’ye ve milletvekillerine de seslenildi, “LGBT propagandası yapılmasının ve LGBT örgütlerinin yasaklanması" çağrısında bulunuldu. Meslek odalarında kurulan LGBTİ komisyonları, üniversitelerdeki LGBTİ toplulukları yapılan konuşma ile hedef gösterildi.

Akit, İstanbul Üniversitesi ve çeşitli diğer kuruluşlardan 11 uzmanı, cinsiyet uyum süreci üzerine yaptıkları bir araştırma kapsamında hedefe koymuştu. Bu araştırma, "Büyük Aile Buluşması"nda da sahneden yeniden öne çıkarıldı.

Medya alanına dair de pek çok vurgu konuşmalarda yer aldı. “Çocuklarınızın neler izlediğine dikkat edin” ifadeleri çokça kullanıldı.

BEYAZIT'A YÜRÜYÜŞE İZİN
Sahne konuşmalarının ardından "Sessiz Yürüyüş" için kortej oluşturuldu. Kitle Beyazıt Meydanı'na doğru "Çocuklarımız için, ailemiz için, insanlık için" pankartının arkasında bayraklar ve dövizlerle yürüyüşe başladı. Yürüyüş başlamadan önce sahneden 'sağduyulu olma' uyarısı geçildi.