RTÜK Üst Kurulu Üyesi İlhan Taşcı, kendisini hedef alan Rasim Ozan Kütahyalı'ya tazminat davası açacağını bildirerek, "Bildiklerini artık mahkemede anlatır kirli ağız!" dedi.

İlhan Taşcı: Rasim Ozan Kütahyalı'ya tazminat davası açıyorum

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi İlhan Taşcı, AKP'ye yakınlığıyla bilinen Beyaz TV'de yorumculuk yapan Rasim Ozan Kütahyalı hakkında tazminat davası açacağını duyurdu.

İhan Taşcı'nın, Beyaz TV’de yayınlanan “Derin Futbol” programı ile ilgili, RTÜK Başkanlığı’na yaptığı başvuru sonucu, Rasim Ozan Kütahyalı’nın “kirli ve düzeysiz” dili nedeniyle Beyaz TV’ye oybirliğiyle yüzde 3 para cezası verilmişti.

Ceza nedeniyle Taşcı'yı hedef alan Kütahyalı, "RTÜK'ün üyesi dilekçe verdi. Onun üzerine olay oldu. Dilekçe veren adam da 'Bu ülkeye özgürlük getireceğiz, bu ülkede ifade özgürlüğü yok, diktatörlük var' diyen adam. Bunlar manyak, bunlar faşist. Bizi şikâyet eden, ben onun her şeyini plakasını bilirim de şimdilik karışmıyorum" dedi.

Kütahyalı'nın sözlerini Twitter hesabından paylaşan Taşcı, "Rasim Ozan Kütahyalı’ya bu videodaki sözlerinden dolayı tazminat davası açıyorum. Kazanacağım tazminatı @CagdasYasamDD ve @KumpasDere bağışlayacağımı şimdiden ilan ediyorum. Bildiklerini artık mahkemede anlatır kirli ağız!" dedi.