İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün akşam Elazığ'dan Dersim'e geçti. Esnaf ziyaretinin ardından Dersim Meydanı'nda vatandaşlara seslenen İmamoğlu, "Artık kaybetmek yok, İstanbul'u da kaybetmeyeceğiz" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
İmamoğlu Dersim'de konuştu: Artık kaybetmek yok, İstanbul'u da kaybetmeyeceğiz

Şehir gezilerine başlayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün akşam Elazığ'dan Dersim'e geçti. Bu sabah Dersim'de, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun doğum yeri olan Nazımiye'ye gelen İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nun annesi ile babasının adını taşıyan Yemuş & Kamer Kılıçdaroğlu Konukevi’ni ziyaret etti.

Burada açıklamalarda bulunan İmamoğlu, İBB Başkanı olmasındaki katkılarından dolayı Kılıçdaroğlu'na teşekkür ederken şunları söyledi:

"Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığında İstanbul’a aday oldum, teşekkür ediyorum. Bize oy veren vermeyen herkesi memnun etmeliyiz. Sosyal demokrat ve ahlaki yönetici olmanın gereği budur. İstanbul her yönüyle Türkiye’ye örnek olması gereken bir kenttir. Pandemi, büyük bir ekonomik kriz, büyük bir deprem felaketini yaşadık. Bu iktidarın her gün 'İmamoğlu aşağı İmamoğlu yukarı' dayatmasıyla uğraştık ama bu 4 yılda elimizden geleni gururla yaptık."

"90 GÜNDÜR PARTİ YÖNETİCİLERİYLE KONUŞUYORUM"

Dün akşam ise Dersim'in Pertek, Hozat, Ovacık ve merkez ilçelerini ziyaret eden İmamoğlu, Dersim Meydanı'ndaki yurttaşlara seçimlere ve parti içindeki değişim tartışmalarına ilişkin mesajlar verdi.

İlk olarak CHP'nin durumunu anlatan İmamoğlu, “Bakın ben 90 gündür partinin içindeki muhatapların dışında kimseyle partimi konuşmadım. Benim bir tane konuşmamı bulamazsınız basın önünde. 90 gündür ben partimi, partimin yöneticileriyle konuşuyorum. Konuşmaya devam edeceğim” dedi.

Tarihi bir seçimin kaybedildiğini hatırlatan İmamoğlu, bundan sonra hiçbir seçimin kaybedilmeyeceğini öne sürdü:

“Bununla yüzleşmek zorundayız. 2023’ü kaybettik. Tarihi bir seçimdi. Kazanmalıydık. Neleri eksik yaptık? Düşünmek zorundayız, konuşmak zorundayız. Sizlerle dertleşmek zorundayız. Eksikleri, sizden duymak zorundayız. Bunları düzeltmeden önümüze bakamayız. Bunlara bakmadan önümüze bakarsak, inanın önümüzü göremeyiz.

ARTIK KAYBETMEK YOK

Kaybettiğimiz her seçim ülkemizin bir başka beş yılını bizden alıp götürüyor. Artık kaybedemeyiz. İstanbul'u da kaybetmeyeceğiz, memleketin bundan sonraki seçimlerini de kaybetmeyeceğiz. Bakın, kararlı bir söz söylüyorum: Artık kaybetmek yok. İstanbul'u da kaybetmek yok. Diğer büyük şehirleri de kaybetmek yok. Türkiye'nin seçimlerini de kaybetmek yok."