Ekrem İmamoğlu, Gazhane'de 'Milletin iktidarında Türkiye' buluşmalarının ilkinde gençlerle bir araya geldi. Kürsüde konuşan İmamoğlu, gençlerin sorularını da cevapladı. İmamoğlu, üniter yapıdan ayrılmadan yerel yönetimleri güçlü hale getireceklerini söyledi.

İmamoğlu gençlerin sorularını cevapladı: Yerel yönetimleri güçlü kılacağız

Haber Merkezi

Ekrem İmamoğlu, Gazhane'de 'Milletin iktidarında Türkiye' konuşmalarında açıklamalarda bulundu. Buluşmaya katılan gençlerin sorularını da cevaplayan İmamoğlu, demokratikleşme yolunda yerel yönetimlerin güçlenmesinin önemli olduğunu vurguladı.

İmamoğlu'nun konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

"1946'da eksikleri, hataları konuşabiliriz ama o yıllara göre büyük bir çabayla çok partili sisteme geçtik. Ancak bu süreç askerî darbelerle kesintiye uğradı ve farklı toplum kesimleri arasında farklı gerginliklere neden oldu. 

Cumhur İttifakı, demokrasimizi dünyanın en yüksek demokrasi seviyesine çıkarmak yerine özellikle son bölümünde tam tersini yaptı. Cumhur İttifakı özgürlük yerine tek renkli, tek sesli, gri bir devlet anlayışını temsil eden bir hal aldı. O nedenle akranlarınız bu ülkeden umudunu yitiriyor. Bu duruma hızla son vermek zorundayız. Millet İttifakı bu sorunların çözümü için yola çıktı.

"KONTROL EDİLEMEYEN MEDYA EKONOMİK BASKI ALTINDA"

Ekrem İmamoğlu, basın özgürlüğünün nasıl sağlanacağına ilişkin soruyu şu şekilde yanıtladı:

Ülkeyi kararnamelerle yönetmeye son vereceğiz. Devlet yönetiminin her kademesini hesap verebilir hale getireceğiz. Medyanın kontrol edilemeyen kısmı ekonomik olaran baskı altında ya da yargı eliyle 'terbiye edilmek' isteniyor. İktidarımızda medyayı da özgürleştireceğiz.

"YEREL YÖNETİMLERİ ÇOK DAHA GÜÇLÜ KILACAĞIZ"

Yerel yönetimlere çıkarılan engellere ilişkin bir soruyu da yanıtlayan İmamoğlu, şunları söyledi:

Etkili bir yerel yönetim olmadan demokrasi olmadığını da biliyoruz. 14 Mayıs'tan sonra üniter devlet anlayışından ayrılmadan yerel yönetimleri çok daha güçlü ve demokratik kılacağız. Merkezi yönetimin yerel yönetim üzerindeki idari denetimininin çerçevesini çizeceğiz. Kesinleşmiş yargı kararı olmadan hiçbir yönetici görevinden uzaklaştırılmamalı."