AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elektrik ve doğalgaz faturalarının yüksek olmasıyla "Dünyada da böyle" açıklamasını eleştiren İBB Başkanı İmamoğlu, "Zamanında bazı şeyler dünyanın aksine bizi “TEĞET” geçerken böbürlendik. TEĞET geçmeme sebeplerini hepimiz sorgulamalıyız" dedi.

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a 'fatura' göndermesi: Zamanında böbürlenirdik

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, elektrik ve doğalgaz faturalarının yüksek olmasıyla ilgili "Dünyada da böyle" ifadelerine tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından isim vermeden Erdoğan'ın açıklamasını eleştiren İmamoğlu, "Zamanında bazı şeyler dünyanın aksine bizi “TEĞET” geçerken böbürlendik. TEĞET geçmeme sebeplerini hepimiz sorgulamalıyız" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, enerji fiyatları ile ilgili yaptığı açıklamada, artışın sadece Türkiye'ye mahsus olmadığını söylemiş ve Türkiye'nin en uygun fiyatlardan hizmet veren ülkelerden olduğunu savunmuştu.

Erdoğan, şunları söylemişti:

"Son dönemde enerji fiyatları tüm dünyada yükselmiştir, hem de oldukça yükselmiştir. Bu sadece bize mahsus bir durum değildir. Küresel düzeyde doğal gaz fiyatları 10 kat, kömür fiyatları 5 kat, petrol fiyatları 3 kat artmıştır. Enerji fiyatları tüm dünyada yükselmiştir, bu sadece bize ait bir durum değil. Türkiye, Avrupa'da en uygun fiyatla elektrik veren üçüncü ülkedir. Elektrik ve doğalgaz faturaları elbette yüksektir ama oranı bakımından vatandaşlarına en uygun sunan ülkelerdendir."