İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Burdur'da AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelik eleştirisini hatırlatarak, " ‘0-4 yaş arası çocuğu olan anneleri, çocuklarıyla birlikte İstanbul'da ücretsiz toplu taşıma vereceğim’ dedim. Sayın Cumhurbaşkanı çıktı, miting alanlarında ne dedi biliyor musunuz? ‘Kimin parasını kime veriyorsun’ dedi. Zannediyor kendi parası. Ben de dedim, ‘Vallahi milletin parasını millete veriyorum, sana ne. Sana ne.’" dedi. İmamoğlu, sandık güvenliği vurgusu da yaptı.

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: Milletin parasını millete veriyorum, sana ne

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte Isparta’nın ardından Burdur’u da ziyaret etti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz de Burdur ziyaretinde İmamoğlu’na eşlik etti.

İmamoğlu, Şeker Meydanı’nı dolduran coşkulu kalabalığa hitap etti.

“Kesinlikle birlikte başaracağız genç kardeşlerim" diyen İmamoğlu, "Çok başarılı olacağız. Birleşeceğiz, kazanacağız. Kim için? 86 milyon insanımız için kazanacağız. Kazanan, bir avuç insan ya da bir kişi ya da bir parti değil. O dönem bitti. Şimdi kazananlar kulübü, 86 milyon insanımız. Şimdi tam zamanı" ifadelerini kullandı.

"HEP BİRLİKTE KAZANACAĞIZ"

İmamoğlu, şöyle devam etti: "Hep birlikte bunu 2019’da başardık. Milletimiz iradesini ortaya koydu. İstanbul’da halkımızla birlikte bütünleştik ve seçim kazandık. Dediler ki, ‘Biz yan çiziyoruz. Seçimi size vermeyeceğiz.’ Kime? Milletimize vermeyecekmiş. Milletimiz ne yaptı? Milletimiz, 13 bin oy yerine, 806 bin oy fark attı. Bunun adı, okkalı bir demokrasi tokadı. O gün biz geleceği okuyamadık ama birileri okudu. Hatırlayın. Ne dediler? Ya da ne dedi? İster ‘dedi’, ister ‘dediler’; fark etmez. ‘İstanbul'u kazanan Türkiye'yi kazanır’ dediler. Ya da ‘İstanbul'u kaybeden Türkiye'yi kaybeder’ dediler. O günden anlamışlar. Şimdi milletimizin , Türkiye'yi de kazanma vakti geldi. Hep birlikte kazanacağız. Bu seçimin kaybedeni, bir kişi ya da bir avuç insan olacak. Seksen altı milyon kazanacak.”

imamoglu-ndan-erdogan-a-milletin-parasini-millete-veriyorum-sana-ne-1147354-1.

“BEN BİLİRİM, DİYEN AKLI HEP BİRLİKTE GÖNDERECEĞİZ”

“Çocuklarımızın ve gençlerimizin bizden bir değişim talebi var. O da şu: ‘Ben bilirim. Ben ne dersem o doğru. Ben ne yaparsam onu kabul edeceksiniz’ diyen aklı hep birlikte göndereceğiz" ifadesini kullanan İmamoğlu, şunları söyledi:

"Ve o aklın yerine, birliğin gücü gelecek. O aklın yerine, milletin gücü gelecek. Milletin ittifakı gelecek. Farklı fikirlerin, farklı görüşlerin bir araya gelip demokrasiye dönük ortaya koydukları Millet İttifakı'nın hükümeti gelecek. Evet; onların birliğiyle, beraberliğiyle devlet aklı, devlet vicdanı, devlet erdemi, hak, hukuk, adalete bakışıyla 13. Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu gelecek. Sizlere hak, hukuk, adalet savunucusu Millet İttifakı'nın kurucusu ve 13. Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun selamını getirdim. Sevgilerini, saygılarımı getirdim. Ne diyor Cumhurbaşkanımız? ‘Milletimiz bize oy versin.

Milletimiz asla bölünmesin. Millet İttifakı'na oy istiyoruz. Ve biz bu sistemi değiştireceğiz. Liyakati getireceğiz. Toplumun, çocuklarımız, gençlerimiz adına istekleri olan, ‘Ben çalışırsam, karşılığını alırım. Ben çalışırsam, hak ettiğim makama gelirim. Hak ettiğim işimi elde ederim’ demelerini sağlayacağız. Biz, millete ait her kuruşa sahip çıkacağız. Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği o Cumhuriyet ve demokrasi yolunda, sağlam adımlarla yürüyeceğiz. Birliğin gücünü büyüteceğiz. Sadece altı siyasi parti değil, bütün siyasi görüşlerin oylarını istiyoruz. Ve onların her türlü hakkını, hukukunu koruyacağız’ diyor. Dolayısıyla sizlerden isteğimiz var. Lütfen birinci turda bu seçimi kazanmak birlikte çaba gösterelim ve bu işi bitirelim. Göreceksiniz, eğer bir olursak, birlikte olursak, gücümüzü artırırsak, ayrışmazsak bu işi hep beraber toparlayacağız.”

ERDOĞAN'A GÖNDERME

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çocuklara para dağıtmasını eleştiren İmamoğlu, “Rahmetli dedem bile, harçlık verirken parayı göstermeden cebimize koyardı. Babam, Allah selametini versin, öyle tembihlemişti ki, ondan başka birinden harçlık alamazdık. Utanırdım. Babaanneciğim gizliden harçlık verirdi bana. Şimdi bakın bu önemli bir şey. Bunu hafife almayın. Elinde bir tomar para. Parayı böyle azarlar gibi dağıtır. Yahu para gösterilmez. Veren el, alan eli görmez. Millete lütufta mı bulunuyoruz?" ifadelerini kullandı.

"ZANNEDİYOR KENDİ PARASI"

“Bana ne dediler biliyor musunuz?" diyen İmamoğlu, şunları anlattı: "Dedim ki, 0-4 yaş arası çocuğu olan annelerimiz, çocuklarını İstanbul'da gezdiremiyor. Bu sosyolojik olarak tespitli. ‘0-4 yaş arası çocuğu olan anneleri, çocuklarıyla birlikte İstanbul'da ücretsiz toplu taşıma vereceğim’ dedim. Sayın Cumhurbaşkanı çıktı, miting alanlarında ne dedi biliyor musunuz? ‘Kimin parasını kime veriyorsun’ dedi. Zannediyor kendi parası. Ben de dedim, ‘Vallahi milletin parasını millete veriyorum, sana ne. Sana ne.’ Şimdi İstanbul'da 350 binin üzerinde anne, o kartı kullanıyor. Peki, ‘Süt dağıtacakmış. Hani, dağıtıyor mu’ diye çıktı açıklamalar yaptı. Doğru. Milyonlarca litre süt dağıttık 200 binin üzerinde çocuğa. Ama biz sütü dağıtırken, Allah’ın kuluna göstermedik. Fark burada.”

imamoglu-ndan-erdogan-a-milletin-parasini-millete-veriyorum-sana-ne-1147355-1.

“100 BİN ÖĞRETMENİMİZİ DE BİZ ATAYACAĞIZ”

100 bin öğretmeni kendilerinin atayacağını belirten İmamoğlu, "Cumhurbaşkanı adayımız, ‘Hemen gelir gelmez düzenleyeceğimiz ilk konulardan birisi 100 bin öğretmenimizi atamaktır’ dedi. Biz, gözü yaşlı öğretmen istemiyoruz. Gözü yaşlı öğretmenin olmadığı yerde, iyi eğitim olur. İyi eğitimin olduğu yerde, gelecek nesil güçlü olur" diye konuştu.

“ÜLKEMİZDE 15 MAYIS SABAHI HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLSUN”

14 Mayıs seçimlerine ilişkin de mesaj veren İmamoğlu, "Bütün avukatlarımızın bugününü kutluyoruz. Hak, hukuk, adalet yolunda onlara çok ihtiyacımız var. Önümüzdeki seçimde de onlara çok ihtiyacımız var. Türkiye gönüllüleri sitemize girin. Sandık güvenliğinde bizimle işbirliği yapın. Tabii ki siyasi partilerimizin bu konuda çabası olacak. Ama Türkiye gönüllüleri üzerinden büyük bir organizasyonu da hep birlikte inşa edeceğiz. Başta avukatlarımız olmak üzere, hepinizi oraya davet ediyorum. Hepinizin Ramazan'ı mübarek olsun. Hepinizin evine bolluk, bereket gelsin. Arınma ayında, memleketimiz bütün kötülüklerden uzak olsun, kötü insanların aklından uzak olsun. Milletimizi Allah korusun. 86 milyon insanımızın kardeşliği daim olsun. Ülkemizde 15 Mayıs sabahı her şey çok güzel olsun" dedi.