Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı İmamoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitinglerde yayınlattığı ve Kılıçdaroğlu'nu hedef alan montajlı videolara tepki gösterdi. Erdoğan'ı eleştiren İmamoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bu kadar utanılacak bir anı hiçbir devlet insanı bu ülkeye yaşatmamıştır"

Kaynak: Haber Merkezi
İmamoğlu'ndan Erdoğan'a 'montaj' tepkisi: Bu kadar utanılacak bir anı hiçbir devlet insanı yaşatmadı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Başakşehir’de Millet Buluşması’nda açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kılıçdaroğlu'nu hedef alan ve hem seçim öncesi mitinglerde hem de seçim sonrası açıklamalarında sık sık yer verdiği montajlanmış videoya tepki gösterdi.

İmamoğlu, "Akşamki kumpası gördünüz. Kendini ele verdi. Bir cumhurbaşkanı bir oy uğruna montaj olduğunu söylediği bir filmi seçim meydanlarında gösterir mi?" diye konuşan İmamoğlu, şöyle devam etti:

"Bir Müslüman yalan söyler mi? Bir Müslüman iftirada bulunur mu? Ben burada milletime sesleniyorum. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bu kadar utanılacak bir an hiçbir devlet insanı bu ülkeye yaşatmamıştır.

Benim genel başkanımın seçim videosunun sağına solu bir takım grupları ekledi. Montaj da olabilir dedi. Ben utandım. Umut ederim ona oy veren insanlar bunu görecekler.

Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Bunun da mumu pazar gününe kadar. Bunları tek derdi var. Hiç kimsenin birbirinden farkı yok. Ya burada annelerim, bacılarım, teyzelerim var. Şurada her görüş var. Bunun adı millet olmak. 

Bir ülkeyi yöneten bir akıl kendine oy vermeyen terörist der mi? Kardeşim biz terörle mücadelede hep bir aradayız. Barış ve huzur içerisinde olalım istiyoruz. Ama benim 86 milyon insanım vatanseverdir. Allah bu düşünceden, bu akıldan milleti korusun."

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün katıldığı yayında CHP'nin 'Haydi' reklam filmine montaj ile PKK'lilerin eklendiği videonun montaj olduğunu itiraf etmişti.