İstanbul’da artan koronavirüs vakaları nedeniyle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında bir toplantı düzenlendi. Toplantıya İBB Başkanı İmamoğlu’nun çağrılmaması ise büyük tepki çekti. Konuya ilişkin bir tepki de İYİ Parti’den geldi.

İmamoğlu’nun çağrılmadığı koronavirüs toplantısına bir tepki de İYİ Parti’den

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgının seyrine ilişkin İstanbul'da düzenlediği toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davet edilmemesine bir tepki de İYİ Parti'den geldi.

İYİ Parti Milletvekili Aytun Çıray, "Bu nasıl mücadele Sayın Fahrettin Koca?" derken İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ise,"Sizin için siyaset, milyonlarca insanın sağlığından daha mı önemli?" diyerek tepki gösterdi. Çıray, İstanbul'da COVID-19 için 'kırmızı alarm' ilan ediliyor. İstanbul’u ilgilendiren söz konusu pandemi toplantısına İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu çağrılmıyor. Bu nasıl mücadele Sayın Fahrettin Koca? Lütfen bunu düzeltin" dedi.

‘SİYASET, MİLYONLARCA İNSANIN SAĞLIĞINDAN DAHA MI ÖNEMLİ’

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Kavuncu, Bakan Koca'nın İstanbul'daki koronavirüs seyri üzerine yapılan toplantıya İBB Başkanı İmamoğlu'nun devam edilmemesini eleştirdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kavuncu, "İstanbul'un seçilmiş belediye başkanı, böyle önemli bir toplantıya neden çağrılmıyor? Sizin için siyaset, milyonlarca insanın sağlığından daha mı önemli?" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlığında salgının İstanbul'daki seyri masaya yatırılmış, Koca, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, bakan yardımcılarımız, il sağlık müdürümüz, saha koordinatörlerimiz ve başhekimlerimizle birlikte salgının İstanbul'daki seyrini masaya yatırdık. Devam eden artışa karşı alınacak tedbirleri kararlaştırdık" ifadesini kullanmıştı. Toplantıya İimamoğlu'nun çağrılmaması büyük tepki çekmişti.