İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, ülkede bazı çocukların koronavirüsün neden olduğu nadir görülen bir hastalık nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi.

“İngiltere’de çocuklar koronavirüsün neden olduğu bir hastalıktan ölüyor”

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, ülkesindeki koronavirüs süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Hancock, basına yaptığı açıklamada, Covid-19’un çocuklara etkisiyle ilgili dikkat çekici bilgiler verdi. “Belli başlı sağlık koşulları olmayan bazı çocuklar hayatını kaybetti” diyen İngiliz Sağlık Bakanı, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu yeni bir hastalık ve biz bu hastalığa koronavirüsün yol açmış olabileceğini düşünüyoruz. Yüzde yüz emin değiliz. Çünkü bu hastalığı yaşayanların bir kısmının testi pozitif çıkmadı. Bunun nedenle çok sayıda araştırma yapıyoruz ve bu durum bizim için endişe yaratıyor. Bu hastalığı geçiren çocukların sayısı az bile olsa durum dikkat çekici.”

BELİRTİLERİ NE?

İtalya'da ve İngiltere'de, yüksek ateş ve damar sertliği şikayetiyle hastanelere getirilen 9 yaş altı çocukların sayısında sıra dışı artış gözlendiği ifade ediliyor. Avrupa’da salgının merkez üssü olan İtalya’da, doktorlar, ‘Kawasaki’ olarak bilinen bu hastalığın nedeninin tam olarak bilinmediğini belirtiyor. Hastalık genelde el, dil ve gözlerde oluşan kızarmayla kendini belli ediyor. Bazı durumlarda kalp damarlarının genişlemesine neden olabiliyor.