AFAD, Türkiye - İran sınırında saat 14.47'de 5.3 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu. Deprem Van ve çevre illerde de hissedildi.

İran sınırında 5,3 büyüklüğünde deprem!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, İran'ın batısında 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

AA'nın İran medyasından aktardığı bilgiye göre, depremin merkez üssünün Türkiye sınırı yakınlarındaki Hoy kenti olduğunu belirtti. Yerel saatle 15.17'de kaydedilen deprem, 16 kilometre derinlikte meydana geldi.

Sarsıntı Urumiye ve Tebriz kentlerinden de hissedildi. İran Kızılayının Batı Azerbaycan Genel Müdürü Hamid Mahbubi, depremin ardından ekiplerin Hoy kentine sevk edildiğini ve muhtemel can ya da mal kaybına dair açıklamanın daha sonra yapılacağını belirtti.

Ülkenin kuzeybatısındaki Hoy kentinde 28 Ocak'ta da 5,8 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Depremde 3 kişinin öldüğü, 1167 kişinin yaralandığı açıklanmıştı.

AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşım şöyle:

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, son 20 günde deprem bölgesinin dışında orta ölçekli olarak Sivas'ta 4,7, Bor'da 5,3, İncesu'da en büyüğü 4,7 olan depremler ile Hacılar'da 4,8 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildiğini açıkladı.