İslam İşbirliği Teşkilatı (OIC), Kurban Bayramı’nın ilk gününde İsveç’te Kuran yakılmasının ardından bugün acil olarak Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde toplanıyor.

Kaynak: İHA
İslam İşbirliği Teşkilatı bugün acil olarak toplanıyor

İsveç’te Kurban Bayramı’nın ilk gününde Kuran yakılmasının ardından bugün İslam İşbirliği Teşkilatı (OIC) acil olarak toplanıyor.

İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından bugün yapılan açıklamada, teşkilatın merkezi olan Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde yapılacak toplantıda Kuran'ın yakılmasının sonuçları tartışılacak.

Açıklamada ayrıca, "Birleşmiş Milletler (BM) Şartı kapsamında, ırk, cinsiyet, dil veya din ayrımı olmaksızın insan haklarına ve temel özgürlüklere saygıyı destekleme ve teşvik etme yükümlülüğü yeniden teyit edildi” ifadeleri kullanıldı. Küresel barış ve uyum için, dinler, kültürler ve medeniyetler arasındaki diyaloğun, anlayışın ve işbirliğinin teşvik edilmesinin önemi vurgulanarak, insanların ifade özgürlüğü hakkını sorumlulukla ve uluslararası insan hakları yasalarına uygun olarak kullanması gerektiği" ifadelerine yer verildi.