Gazeteci İsmail Küçükkaya, Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Yaman Akdeniz'in, "Tahmin edin, kendi Twitter hesabını engelleten ünlü gazeteci kim?" anketine ilişkin dava açacağını açıkladı

İsmail Küçükkaya, Prof. Yaman Akdeniz'e 'anket' davası açıyor

Fox TV'de yayınlanan Çalar Saat programının sunucusu gazeteci İsmail Küçükkaya, Prof. Dr. Yaman Akdeniz'e dava açacağını açıkladı.

Yaman Akdeniz, Twitter hesabından; Ahmet Hakan, İsmail Küçükkaya, Fatih Portakal ve İsmail Saymaz'ın isimlerini vererek Twitter'da, bir gazetecinin kendi hesabını engellettiğine yönelik bir anket düzenledi.

gazetecilerle-ilgili-anket-baslatmisti-ismail-kucukkaya-yaman-akdeniz-e-dava-aciyor-716425-1.

Akdeniz'e ilk eleştiriyi, seçenekler arasında adı geçen isimlerden İsmail Saymaz yöneltti.

Saymaz, Prof. Akdeniz'in "hangi gazeteciyi kastediyorsa açıklamasını, yaptığı yayın nedeniyle hakaret gördüğünü" ifade ederek, yapılanın "ayıp ve yakışıksız" olduğunu savundu.

AKDENİZ, KÜÇÜKKAYA'NIN İSMİNİ VERDİ

T24'ün haberine göre; Prof. Yaman Akdeniz, saat 17.00'de sona erdirdiği anketin ardından, Twitter'dan "Gazeteci İsmail Küçükkaya 28 Ocak 2020 tarihinde avukatı aracılığı ile İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliğine başvurmuş ve sahte bir hesabı engelletmeye çalışırken kendisine ait @KucukkayaIsmail hesabını erişime engelletmiş. Twitter tarafından karar henüz uygulanmamış" açıklamasını yaptı ve hakimliğin kararının tıpkı basımını paylaştı.

İsmail Küçükkaya ise sosyal medyada kendisi hakkında iddialarda bulunan Akdeniz için yargı yoluna gideceklerini açıkladı. Küçükkaya, kendisi adına açılmış sahte sosyal medya hesapları olduğunu da söyledi.