Pelikancı olduğu bilinen yandaş yazar Hilal Kaplan, Erdoğan’dan dönen istifası nedeniyle Süleyman Soylu’yu eleştirdi. Kaplan, “Cumhurbaşkanımızın onayı olmadan bu istifayı ilan etmek ne kadar doğruydu?” sözleriyle Soylu’ya dokundurdu

Pelikancı yazar Hilal Kaplan’dan Süleyman Soylu’ya istifa eleştirisi

Resmi adı Boğaziçi Küresel İlişkiler Merkezi olan, kamuoyunda ise ‘Pelikancılar’ olarak anılan grubun en bilinen isimlerinden olan Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, bugünkü köşesinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Erdoğan tarafından kabul edilmeyen istifasını gündemine aldı.

Daha önce Soylu’ya yönelik eleştirileriyle bilinen ancak istifa ettiği gece ‘zamanlamanın yanlış olduğunu’ savunan yandaş yazar, yazısında Soylu’ya dokundurmalarda bulundu. Kaplan, İçişleri Bakanı Soylu’nun, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olduğu Ahmet Davutoğlu hükümetinde de ‘2 kez istifa etmeye kalkıştığını’ hatırlattı.

Kaplan “Milletin Soylu’ya mesajı” başlıklı köşesinde şu ifadelere yer verdi:

‘DAVUTOĞLU DÖNEMİNDE DE İSTİFA ETMEK İSTEDİ’

“(…) şunu belirtmezsem eksik kalır. Milletin gerçek anlamda canıyla uğraştığı, terör örgütlerinin erketeye yattığı bir dönemde, doğru dürüst uyku uyumadan binbir dertle uğraşan Cumhurbaşkanımızın onayı olmadan bu istifayı ilan etmek ne kadar doğruydu? Bu, ona haksızlık sayılmaz mı? Cepheyi bırakarak çekip gitmek, kimlerin işine yarardı?

Soylu, mücadeleci olduğu kadar duygusal bir Trabzonlu; eyvallah. Fakat Hadi Özışık'ın dediğine göre Davutoğlu döneminde de iki kez istifaya kalkışmış. 2018'de de helallik istediği konuşmasıyla yine istifa söylentilerine sebep olmuştu. Pazar gecesi de anlaşıldı ki Soylu'dan milletin beklentisi bundan sonra hangi sebeple yorulmuş olsa da liderinin işaret ettiği istikâmetten ayrılmaması, onun iradesini hiçe saymamasıdır.”

SOYLU’NUN İSTİFASINDAKİ PELİKAN İDDİASI

Süleyman Soylu’nun İçişleri Bakanlığı’ndan istifa ettiği 12 Nisan gecesi, sosyal medyada en çok konuşulan konu Pelikancılar oldu.

Saray’a bağlı olduğu bilinen bu yapının, Soylu’nun istifasında da parmağı olduğu iddia edildi.

Başta Hilal Kaplan olmak üzere Pelikancılar daha önce İçişleri Bakanı’na yönelik eleştirileriyle dikkat çekmişlerdi. Kaplan, 10 Nisan gecesi insanların panikle sokağa dökülmesine neden olan sokağa çıkma yasağıyla ilgili olarak da Twitter hesabından İçişleri Bakanı'na eleştiride bulunmuştu.

Pelikan grubu adını ilk kez Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlıktan istifa ettirildiği Mayıs 2016’daki ‘Pelikan Bildirisi’yle duyurmuştu.