Gazze'de tutulan İsrailli rehinlerin aileleri, ateşkesin sona ermesinin ardından İsrail savaş kabinesiyle görüşme talep ettiklerini ancak görmezden gelindiklerini söyledi.

Kaynak: İHA
İsrailli rehinelerin aileleri: Savaş kabinesi bizi görmezden geldi

İsrail ve Hamas arasında ateşkes ve esir takasının 1 Aralık'ta sona ermesinin ardından İsrailli rehinelerin aileleri hükümete çağrıda bulundu.

Rehin olarak tutulan Tamir Adar’ın annesi Yael Adar yerel basına yaptığı açıklamada, insani aranın sona ermesinin ardından İsrail savaş kabinesi ile görüşme taleplerinin görmezden gelindiğini söyledi. Adar, "Tek isteğimiz kabinenin bugün bizimle görüşmesi, bunu hak ediyoruz. Bizi görmezden gelmeleri aşağılayıcı" dedi.

"MÜZAKERE MASASINA DERHAL DÖNÜN"

Rehine yakınlarından Daniel Lifshitz ise hükümete rehineleri "ne pahasına olursa olsun" serbest bırakması çağrısında bulunarak, “Müzakere masasına derhal dönün ve anlaşmaya varın. Bize söz vermiştiniz” dedi. 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ofisinden yapılan açıklamada ise rehinelerin ifadeleri yalanladı. Açıklamada, "Savaş kabinesi ile rehinelerin aileleri arasındaki görüşmenin çarşamba günü yapılmasına karar verildi" denildi.