UKOME toplantısında alınan kararla; Kadıköy, Şişli, Beşiktaş, Beyoğlu ve Fatih'te yaya yoğunluğu fazla olan bölgelerde e-scooter hız sınırı 12,5 km'ye indirildi.

Kaynak: DHA
İstanbul'da 5 ilçe için scooter kararı
Fotoğraf: Pixabay

İstanbul'da Kadıköy, Şişli, Beşiktaş, Beyoğlu ve Fatih'te yaya yoğunluğu fazla olan bölgelerde 20 km olan e-scooter hız sınırı 12 buçuk km'ye indirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Ağustos Ayı Olağan Toplantısı'nda scooterlar ile ilgili yeni kararlar alındı.

Buna göre, e-scooter'ların yayaların yoğun olduğu bazı ilçelerde saatte 20 kilomtre olan hız sınırının düşürülmesi teklifi kabul edildi. Alınan kararla; Kadıköy, Şişli, Beşiktaş, Beyoğlu ve Fatih ilçelerinde yaya yoğunluğu fazla olan hassas bölgelerde e-scooter hız sınırı saatte 12.5 kilometre olarak belirlendi.

Toplantıda ayrıca, öğrenci ve personel servis taşımacılığının düzenlemesi de teklifi kabul edildi. Alınan karara göre, servis hizmeti veren özel okulların özel hizmet veren servislerin yanı sıra UKOME’de alınan fiyat tarifesine uygun servis bulundurması, veliye sunması zorunlu oldu.

Toplantıda, T5 Eminönü-Alibeyköy Cep Otogarı tramvay hattına ücretsiz aktarma teklifi de kabul edildi.