Kaynak: AA
İstanbul'da göçmen kaçakçılığı operasyonu: 11 kişi tutuklandı

İstanbul'da, yasa dışı yollarla ülkeye sokulan göçmenleri yine yasa dışı yollarla Romanya'ya geçirmeye çalıştığı tespit edilen 15 şüpheliden 11'i tutuklandı.

İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ekipleri, ülkeye yasa dışı yollarla getirilen göçmenleri deniz yolu ile Karadeniz üzerinden Romanya'ya götürmeyi amaçlayan organize suç örgütü, teknik ve fiziki takibe alındı.

Suç örgütü üyelerinin Fatih'te 5 ayrı ikamet adresini, göçmenlerin geçici süreyle barındırılması için kullandığı, aynı ilçede 2 restoranın da göçmenlerle buluşma yeri olarak çalıştırıldığı ortaya çıktı.

Avrupa'ya götürmek vaadiyle kandırdıkları göçmenlerden 5 bin ila 7 bin dolar ya da avro gibi paralar isteyen şüphelilerin, para transferlerini de bu restoranlarda gerçekleştirdiği tespit edildi.

Ekipler, düzenlenen eş zamanlı baskınlarda, aralarında örgüt elebaşının da bulunduğu 15 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı.

Ayrıca, deniz yoluyla Romanya'ya gönderilmeye çalışılan bazı göçmenler de Arnavutköy açıklarında kurtarılarak muhafaza altına alınırken, yakalanan 583 göçmen, sınır dışı işlemleri yapılmak üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 15 şüpheliden 11'i tutuklandı, 4'ü hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulandı.

Adreslerde yapılan aramalarda, çok sayıda balıkçı teknesi, şişme bot ile otomobile el konulurken, pasaport, tabanca, can yeleği, cep telefonu, dürbün, yüklü miktarda nakit para ve çok sayıda belge ele geçirildi.