Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde küçük yaşta istismara maruz bıraktığı Emre Yıldır'ın ölümüne neden olduğu için yargılanan Vedat Turhan’a 26 yıl hapis cezası verildi.

İstismar ettiği Yıldır'ın ölümüne neden olan Vedat Turhan’a 26 yıl hapis cezası

Akrabası tarafından sistematik bir şekilde küçük yaştan itibaren cinsel istismara maruz bırakılan ve şikayetçi olduktan sonra adli süreç ilerlemediği için yaşamına son veren Emre Yıldır'ın, ölümüne neden olan Vedat Turhan'ın yargılandığı davada karar çıktı.

AA'da yer alan habere göre, Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Vedat Turhan bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı, tarafların avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

Basına kapalı görülen duruşma sonrası mahkeme heyeti Vedat Turhan’ı 26 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Avukat Merve Uçanok, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl ağustostan beri bir hukuk mücadelesi verdiklerini ve bu mücadeleyi kazandıklarını belirtti.

Verilen karardan mutlu olduklarını ifade eden Uçanok, "Emre hayattayken bu hukuk savaşını başlatmıştı. Geç oldu belki ama bugün adalet sağlandı. Emre aramızda yok belki ama bugün adalet sağlandı. Bu yüzden Emre'miz mezarında rahat uyusun. Gerçekten de bu dava bütün mağdur çocuklara umut ışığı olsun. Bunu canı gönülden diliyorum" dedi.

Karar sonrası Emre'nin ailesi gözyaşlarını tutamadı.

NE OLMUŞTU?

Çorlu'da ailesi ile yaşayan Emre Yıldır, akrabası Vedat Tarhan tarafından 9 yaşından 18 yaşına kadar cinsel istismara maruz bırakıldı. Yaşadıkları nedeni ile bunalıma giren Yıldır, savcılık şikâyeti öncesi Tarhan ile görüştü. Tarhan ile aralarında geçen konuşmaları kayda alan Yıldır, geçen 6 Mart günü Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Ancak soruşturma süreci ağır ilerledi. Savcılık başvurusunun üzerinden 52 gün geçmesine karşın Yıldır ifadeye çağrılmadı. İçinde bulunduğu bunalımdan kurtulamayan Yıldır, 29 Nisan günü ailesiyle yaşadığı 15’inci kattaki evin penceresinden atlayarak yaşamına son verdi.

Emre’nin intiharının ardından sanık Vedat Turhan "Nitelikli cinsel istismar" suçundan tutuklanmıştı.