14 Mayıs seçimleri yaklaşırken,- İsviçreli bankacılık hizmetleri şirketti Swisquote risklerini azaltmaları için müşterilerine seçim öncesi “Türk lirası pozisyonlarını kapatma” çağrısında bulundu. Şirket, TL işlemlerini askıya alacağını belirtti.

İsviçreli şirketten müşterilerine ‘Türk Lirası’ uyarısı

Türkiye’de 11 gün sonra yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimi öncesi Türk Lirası’na (TL) dair uyarıların sayısı artıyor.

Bloomberg’ün aktardığına göre İsviçreli bankacılık hizmetleri şirketi Swisquote müşterilerine gönderdiği notta, 14 Mayıs’taki Türkiye seçimlere yönelik riskleri azaltmak için 5 Mayıs’tan itibaren Türk Lirası işlemlerini askıya alacağını bildirdi.

Bloomberg tarafından görüldüğü belirtilen yazıda, “Bu dönemde piyasa dalgalanmalarına bağlı riskleri azaltmak için, tüm TL pozisyonları 5 Mayıs’a (17:00 CET) kadar kapatmanızı rica ederiz. Swissquote, bu kapanış saatinden sonra kalan tüm açık pozisyonları kapatacak” denildi.

Kurum, 5 Mayıs gün sonundan 15 Mayıs gün sonuna kadar lira ile bağlantılı paritelerde herhangi bir fiyat akışı sağlamayacağını da belirtti.