İtalya'da yeniden yükselişe geçen koronavirüs salgınına karşı yeni tedbirler açıklandı. Yerel yönetimler, Başbakan Giuseppe Conte'nin açıkladığı yeni tedbirlerin kendi omuzlarına yüklendiğini düşünüyor.

İtalya’da Covid-19 tedbir paketi, hükümet ile belediyeleri karşı karşıya getirdi

Corona virüsü salgını etkisini her geçen gün artırırken Avrupa'da da kritik gelişmeler yaşanıyor. İtalya'da ise vaka sayısında rekor artış var.

Önceki gün İtalya Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saatte 10 bin 925 yeni vaka tespit edildiği, toplam vaka sayısının 402 bin 536'ya ulaştığını duyurmuştu.

italya-da-covid-19-tedbir-paketi-hukumet-ile-belediyeleri-karsi-karsiya-getirdi-794513-1.

BBC Türkçe’den Özgü Pınar’ın haberine göre, Covid-19’a karşı yeni tedbir paketini duyuran İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, “paketin yenilik içermediği” gerekçesiyle yerel yöneticiler tarafından eleştirildi.

TEDBİR PAKETİNDE YENİ BİR ŞEY YOK

Geçtiğimiz hafta açıklanan tedbir paketinde, restoran ve barların en geç saat 00:00'da kapatılması ve saat 21:00'den sonra ayakta müşteri kabul edilmemesi kuralı getirilmişti. Başbakan Conte'nin dün açıkladığı yeni pakette ise ayakta müşteri kabulü için saatin 18:00'e çekildiği ve restoranlarda bir masada altıdan fazla müşteriye izin verilmemesi koşulu getirildiği görüldü.

Başbakan Conte, kapalı spor salonu ve havuzlara ise bir hafta süre verdi ve bu sürede salgını önleme amaçlı kurallara uyulmaması halinde kapatılabileceklerini söyledi.

Avrupa ülkelerinde gece sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başlanırken, İtalyan hükümeti gerekli durumlarda saat 21:00'den sonra sokağa çıkma yasağı uygulama yetkisini belediyelere verdi.

ROMA BELEDİYE BAŞKANI: KAYNAKLARIMIZ YETERSİZ

Başbakan Conte’nin açıkladığı paketi eleştiren 37 yaşındaki Roma Belediye başkanı Virginia Raggi, “Bu tedbirleri almak için kaynaklarımız yetersiz. Hükümet tüm sorumluluğu belediyelerin omuzlarına yüklüyor. Bunu kabul etmiyoruz” açıklamasında bulundu.