AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, yeni koronavirüs (COVID-19) ile mücadele kapsamında İtalya ve İspanya’ya gönderilecek yardım kolilerinin üstünde Türkiye Cumhuriyeti yerine Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı yazdığı görüldü

İtalya ve İspanya'ya yardım gönderildi: Türkiye Cumhuriyeti yerine Cumhurbaşkanlığı forsu!

Koronavirüs'ten en çok etkilenen ülkeler arasında yer alan İtalya ve İspanya'ya yapılacak yardım kolilerinin üstünde Türkiye Cumhuriyeti yerine Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı yazması dikkat çekti.

İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Türkiye'den İspanya'da giden bu yardımı Sayın Erdoğan kişisel olarak yapıyor ise bu amblemin kullanılmasında sorun yok. Ancak bu yardım Türkiye Cumhuriyeti devlet yardımı ise yazılması gereken Türkiye Cumhuriyeti'dir" ifadeleriyle durumu eleştirdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün, koronavirüsten her gün yüzlerce kişinin öldüğü İtalya ve İspanya'ya yardım yapılacağını açıklamıştı.

Maske, tulum, anti-bakteriyel dezenfektan malzemelerinden oluşan sağlık malzemeleri, Etimesgut Askeri Havalanı'ndan TSK'ye ait uçağı, İtalya ve İspanya'ya gönderilmek üzere yükleme yapıldı.

Yardım kolilerinin üstünde Mevlana'nın "Ümitsizliğin ardında nice ümitler var... Karanlığın ardında nice güneşler var..." sözleriyle, her iki ülkeye mesaj gönderilirken, kolilerde Türkiye Cumhuriyeti değil, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı yazdığı görüldü.