İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Koray Aydın, "Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in basın açıklaması sonrasında yorum soran gazetecilere; "masadan kalkmadık" şeklinde bir açıklamam olmamıştır" dedi.

İYİ Partili Koray Aydın: 'Masadan kalkmadık' şeklinde bir açıklamam olmadı
Fotoğraf: AA

İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Koray Aydın, "'Masadan kalkmadık' şeklinde bir açıklamam olmamıştır" açıklamasını yaptı.

Koray Aydın'ın "İYİ Parti masadan çekildi mi?" sorusuna "Masadan kalkma gibi bir durum yok. Genel başkanımız Akşener de zaten bu yönde açıklama yaptı. Daha fazla bir şey söylememiz uygun olmaz" şeklinde yanıt verdiği belirtildi.

Aydın, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in basın açıklaması sonrasında yorum soran gazetecilere; "masadan kalkmadık" şeklinde bir açıklamam olmamıştır. Tam tersine sorulara ısrarla; "Genel Başkanımızı dinlediniz, ne dediyse o" şeklinde cevap verdim. Kamuoyunun bilgisine sunulur" ifadelerini kullandı.

AKŞENER'İN AÇIKLAMALARI

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının konuşulduğu toplantının ardından partisinin Genel İdare Kurulu'nu toplayan İYİ Parti lideri Akşener, kritik toplantının ardından yaptığı açıklamada, İYİ Parti'nin bir seçime zorlandığını söyledi.

İttifak partilerinin CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu aday gösterdiğini bildiren Akşener, "İYİ parti dayatmaya mecbur bırakıldı, tercihe zorlandı" diye konuştu. Akşener, cumhurbaşkanı adaylığı için Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na çağrıda bulundu.