İzmir Barosu, Maraş merkezli depremlerde kaybolan çocukların İHH gönüllüsüne teslim edildiği iddiası üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı hakkında suç duyurunda bulundu.

İzmir Barosu’ndan Aile Bakanlığı ve İHH hakkında suç duyurusu

BirGün EGE

İzmir Barosu, deprem bölgesinde ebeveyni olmayan bazı çocukların İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) gönüllüsüne teslim edildiği iddiaları üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ve İHH gönüllüsü hakkında suç duyurunda bulundu.

Verilen dilekçede bakanlık ve İHH hakkında ‘çocuğun kaçırılması ve alıkonulması, görevi kötüye kullanma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından kamu davası açılması istendi.

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığına verilen dilekçede, “Çocukların, bakım ve gözetiminden sorumlu tek yetkili kurum Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olmasına rağmen Bakanlık görevlilerinin tarikatlarla ilişkili kişi ve kurumları da bu sürece dahil etmesi Bakanlığın asli yükümlülüğünü ihlal ettiğini göstermektedir” ifadeleri yer alırken, depremzede çocukların akıbetinin şeffaf bir şekilde açıklanması talep edildi.