İzmir Barosu'nun Onur Haftası kapsamında düzenlediği kahvaltıya Vatan Partisi, TGB, AKP İzmir Gençlik Kolları ve Ülkü Ocakları üyesi bir grup saldırı girişiminde bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi
İzmir Barosu'nun düzenlediği 'Onur Ayı Kahvaltısı' etkinliğine saldırı
Fotoğraf: Gazete Duvar

İzmir Barosu tarafından Onur Haftası kapsamında Baro Bahçe'de düzenlenen Onur Kahvaltısı'na saldırı girişimi yaşandı. Etkinlik esnasında Bahçe önünde bir araya gelen ve aralarında Vatan Partisi, TGB, AK Parti İzmir Gençlik Kolları ve Ülkü Ocakları üyelerinin de bulunduğu bir grup basın açıklaması yaptı.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre basın açıklaması sonrası dağılmayan grup tekbir getirerek kahvaltıya gelenleri tehdit etti. Avukatlar, çevik kuvvet polislerinin grubu dağıtmamasına tepki gösterdi.

"AVUKATLARA UYGULADIKLARI GÜCÜ PROVAKATÖRLERE KULLANMIYORLAR"

Avukat Deman Güler, “Kapalı ortamda yaklaşık 15-20 kişilik bir grup kahvaltı yapacaktı. Bu sayının 3-4 katı insan dışarıda toplandı. Bir basın açıklaması yapılıyor ve basın açıklamasından sonra dağılmıyorlar. Israrla polis de dağıtmıyor. Geçtiğimiz hafta 115 yıllık bir kurum olan İzmir Barosu binasının önünde LGBTİ+'lar Onur Pikniği yaptırılmadığı için bir basın açıklaması yapmak istediğinde buna izin verilmedi ve 115 yıllık tarihinde baronun önünde ilk defa avukatlara güç kullanıldı. Avukatlara uyguladıkları gücü, şiddeti asla ve asla bu provokatörlere kullanmıyorlar” diye konuştu.

İzmir Barosu, 2 gün önce yaptığı sosyal medya paylaşımında 100 kişinin katılacağı Onur Ayı Kahvaltısı'nın duyurusunu yapmıştı.