İzmir’in Narlıdere ilçesindeki Folkart Sitesi’nde yangın çıktı. Sitenin alev alev yandığı İzmir’in tüm noktalarından görülürken, bazı vatandaşların ise canını kurtarmak balkonlardan atladığı öğrenildi. Olay yerine ise çok sayıda ekip sevk edildi. Bakan Kasapoğlu, yangının 2. kattaki elektrik kontağından kaynaklandığını söyledi.

İzmir Narlıdere'de büyük yangın

İzmir'in Narlıdere ilçesindeki bir sitede çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor.
Yenikale Mahallesi'ndeki 4 bloklu sitenin 8 katlı binasında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.


Alevlerin kısa sürede tüm binayı sardığı yangınla ilgili olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.
Zaman zaman patlama seslerinin duyulduğu yangın çıkan binanın sakinleri ekiplerce tahliye ediliyor.
Ekipler yangını kontrol altına almaya çalışıyor.

KILIÇDAROĞLU, İBB BAŞKANI TUNÇ SOYER İLE GÖRÜŞTÜ
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Narlıdere’de bir sitede çıkan yangın nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Tunç Soyer’i telefonla aradı. Yangının çıkış nedeni ve vatandaşların sağlık durumu hakkında bilgi alan Kılıçdaroğlu, geçmiş olsun dileklerini iletti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu akşam saatlerinde İzmir Narlıdere'de bir sitede çıkan yangın nedeniyle İBB Başkanı Tunç Soyer'i aradı. Kılıçdaroğlu, yangının çıkış nedeni ve vatandaşların sağlık durumu hakkında bilgi alarak, geçmiş olsun dileklerini iletti. 

İzmir’in Narlıdere ilçesindeki dört bloktan ve sekiz kattan oluşan sitenin bir bloğunda çıkan yangının neden çıktığı ise henüz bilinmiyor. Bir televizyon kanalı yayınına bağlanarak yangınla ilgili son durumu aktaran Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, "Şu ana kadar yaralı ve can kaybı bilgisi yok" demişti.

YARALI VE CAN KAYBI BİLGİSİ BULUNMAMAKTADIR

AFAD, “İzmir ilimizin Narlıdere ilçesinde bulunan bir sitede devam eden yangına itfaiye ekipleri, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Orman Genel Müdürlüğü ve Emniyet Genel Müdürlüğü toma ekipleri tarafından müdahale edilmektedir. An itibarıyla herhangi bir yaralı ve can kaybı bilgisi bulunmamaktadır. Olaydan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Gelişmeleri takip ediyoruz” açıklamasını yaptı.

BAKAN KOCA: 7 YARALI VAR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir Narlıdere’de çıkan yangınla ilgili açıklama yaptı. Koca, "Yangından 7 vatandaşımız etkilenmiştir. 6 kişi dumana maruz kalmış, bir kişinin ayağında burkulma olmuştur. Gerekli tıbbi müdahaleler yapılmıştır, her birinin durumu iyidir." dedi. 

HELİKOPTERLE MÜDAHALE BAŞLADI

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Narlıdere ilçesinde bulunan ünlü Folkart Sitesi'nde çıkan büyük yangın için havadan müdahale yapmak üzere helikopterlerin havalandırıldığını açıkladı.

YANGININ ÇIKIŞ NEDENİ BELLİ OLDU

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Folkart'ta çıkan yangının 40 daireyi etkilediğini açıkladı. Kasapoğlu, yangının ikinci kattaki elektrik kontağından kaynaklandığını söyledi.

SOYER: YANGIN BÜYÜK ÖLÇÜDE KONTROL ALTINA ALINDI

İzmir'in Narlıdere ilçesindeki bir sitede çıkan yangının söndürme çalışmaları devam ederken Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Ekiplerimizin müdahalesi sonucunda yangının diğer bloklara sıçraması önlendi. Söndürme çalışmaları devam ederken, yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı” dedi.

İBRAHİM TATLISES'İN DE EVİ ORADAYMIŞ

Folkart'ta evi olduğu öğrenilen İbrahim Tatlıses, sosyal medyadan paylaşım yaptı. Tatlıses, "Folkart da oturan bütün komşularıma geçmiş olsun iki gün önce geliyordum izmire uçaklarda yer yok diye gelemedim.. Herkese geçmiş olsun. İnşaallah can kaybı olmaz. Gelen mala gelsin.." ifadelerini kullandı.