Her hafta üzerine koyarak ilerleyen Gaziantepspor, Rize’yi ilk yarıda bulduğu gollerle yenerek üst üste ikinci galibiyetini aldı. Bu galibiyet onları 9. sıraya taşıdı. Rize hücumda Kweuke bağımlısı olmanın bedelini ödedi. İkinci yarının tamamınında üstün olmalarına rağmen Kamerunlu yıldız iyi olmadığı için gol bulamadılar.

Konya, Holmen, Meha ve Ali Turan gibi önemli eksiklere rağmen Bursa’yı da evinde yenerek galibiyet serisine devam etti. Aykut Kocaman’ın takımı evinde oynadığı 8 maçın sadece birini kaybetti. Galatasaray’ın başındayken Konya’ya o tek mağlubiyeti yaşatan Hamza Hamzaoğlu yeni takımıyla ilk maçından puan alamadı. Yeni teknik ekip, yeni stadyum ve yaklaşan lig arası... Her şey Bursa’nın toparlanması için denk gelmiş gibi.

Trabzon evinde aldığı farklı galibiyetle hem moral kazandı hem de 8. sıraya yükseldi. Gelecek hafta Kasımpaşa’yı da yenebilirlerse bu kadar olumsuzluğa rağmen ilk yarıyı yukarıya tutunarak bitirmeyi başaracaklar. Kaybedilen taraftar desteği de yavaş yavaş geri geliyor. Eto’o yönetiminde 2’de 2 yapan Antalya haftayı puansız kapattı. Üst üste 8 maçtır gol atarak bu alanda Fernandao’nun rekorunu egale eden yıldız haftayı boş geçerek rekor kırma şansını kullanamadı.

Ligde kalmak için onur mücadelesi veren Mersin İdman Yurdu evinde yine kaybetti. Güney temsilcisinin kronik sorunu uzatma dakikaları işaret edildikten sonra gol yemek. Kasımpaşa’nın taraftar desteği dışında derdi yok. Çünkü forvetleri Eren Derdiyok. Gol vuruşlarının her türlüsünü yapabilen golcü futbolcu ligimize renk katıyor.

Haftanın en sıkıcı maçı Sivas ile Kayseri arasında oynandı. İki şehrin coğrafi konumu sebebiyle derbi havasında geçen karşılaşmaya takımların taraftarları da sezon ortalamasının üzerinde ilgi göstermişti. Ancak sahadaki futbol izleyenlerin hayatından çalınan iki saatten başka bir şey değildi.

Galatasaray hem kupada hem ligde Akhisar’ı yenerek galip gelme alışkanlığı kazanmaya başladı. Bu galibiyet onları yeniden 3. sıraya taşıdı ancak zirvenin hala epey gerisindeler. Üstelik kolay gol yeme sorununu Mustafa Denizli de çözebilmiş değil. Akhisar 3 haftadır oturduğu üçüncülük koltuğunu kaptırdı. Deplasmanda 2 gol atıp puan alamamak üzerine düşünmeleri gereken bir savunma performansı.

Geçen sezonu 4. sırada bitirerek Avrupa Ligi’nde ülkemizi temsil eden Başakşehir haftayı üç puanla kapatarak geçen seneki performansının 2 puan üstüne çıkmayı başardı. Maçın tamamında oyunu kontrol eden ve topa hakim olan taraf onlardı. Samet Aybaba zaten dar olan kadrosunda üç zorunlu değişikliğe gitmek durumunda kaldı. Isınırken sakatlanan Causiç ve ilk devreyi zor tamamlayan Akaminko ve Toko... Eskişehir ara transfer döneminde yapacağı katkılarla yükselişe geçip ligde kalır mı bilinmez, ancak İstanbul’a gelip kendilerine ayrılan bölümü doldurup 7 puanla ligin dibindeki takımını 90 dakika destekleyen taraftarların ligde kalmayı hak ettiği kesin.

Perreira’nın futbol anlayışı Fenerbahçe’ye yerleşmeye başladı. Ligin en iyi takım savunması yapan ekiplerinden biri olan Sarı Lacivertliler ligin en az gol yiyen takımı durumundalar. Gol yemedikten sonra ilerideki yıldızlarıyla bir şekilde gol atmayı başarıyorlar zaten. Gençlerbirliği gelecek hafta Eskişehir deplasmanından da puan alamazsa yeni yıla oldukça sıkıntılı girecek.

Haftanın en güzel 5 golünün atıldığı karşılaşmada Beşiktaş lider geldiği Ankara’dan lider dönmeyi başardı. Şampiyonluğa giden yol, kötü oynarken kazanabilmekten geçiyorsa Beşiktaş bunu bu sezon ikinci kez yapıyor. Evinde ligin en az puan alan takımı Osmanlıspor bu sefer puan almaya epey yaklaşmıştı. Mustafa Reşit Akçay’ın maç sonu isyanı da bu yüzdendi.

Haftanın takımı: Camia olarak kenetlenip evinde Antalya’yı 3-0 ile geçen Trabzonspor.

Haftanın teknik direktörü: Mütevazı kadrosuyla Gaziantep’i yükselişe geçiren Mutlu Topçu.

Haftanın oyuncusu: Yoktan var ettiği iki güzel golle takımına galibiyeti getiren Jose Sosa sadece haftanın oyuncusu değil en güzel iki golünün de sahibi oldu.