Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantıda sığınmacılarla ilgili tartışmalar en önemli gündem maddesi olurken, masada ekonomik gelişmeler ve Rusya-Ukrayna Savaşı da olacak.

Kabine toplandı: Masada sığınmacıların da yer aldığı 3 konu başlığı var

Kabine Toplantısı bugün AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı.

Toplantıda, 1 milyon Suriyeli için hazırlanan ‘geri dönüş projesi’nin değerlendirilmesi ve konuya ilişkin takvimin masaya yatırılması bekleniyor.

Erdoğan, geçtiğimiz günlerde "Güvenli bölgelere 500 bin Suriyeli geri dönüş yapmıştır. Briket evler, bu adımlardan biriydi. 1 milyon Suriyeli kardeşimizin gönüllü geri dönüşünü sağlayacak yeni bir projenin hazırlıkları içindeyiz. Azez, Cerablus, Tel Abyad başta olmak üzere 13 ayrı bölgede yerel meclislerde yürüteceğimiz proje bir hayli geniş kapsamlıdır" ifadeleriyle Suriyelilerin geri dönüşü için bir projeyeilişkin çalışmalar yürütüldüğünü açıklamıştı.

Rusya ve Ukrayna arasındaki devam eden savaş ve bölgesel gelişmeleri de Kabine Toplantısı’nın bir diğer gündem maddesi olacak. Bölgede yaşananlar, insani yardımlar ve görüşme trafiği değerlendirilecek.

Toplantıda ayrıca ekonomideki son gelişmeler değerlendirecek. Fiyat artışlarıve enflasyonla mücadele çerçevesinde atılacak adımlar masaya yatırılacak.

Erdoğan'ın toplantı sonrası bir konuşma gerçekleştirmesi bekleniyor.