Kadın hakları konusunda en geri ülkeler, ABD öncülüğünde kürtaja karşı birleşti

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın kadın hakları konusunda en kötü 20 ülkesinden 10'u Trump yönetimi tarafından organize edilen kürtaj karşıtı bildirgeye imza attı.

Independent'tan Tom Embury-Dennis'in haberine göre, Trump yönetimi 32 otoriter ülkeyle birlikte, kadınların kürtaj hakkı olmadığına dair deklarasyonu imzaladı.

ABD'nin demokratik müttefiklerinden hiç destek görmeyen Cenova Mutabakatı Bildirgesi, devletlere kadın sağlığı ve "devredilemez" haklarını koruma çağrısı yapma adı altında, küresel kürtaj hakkını budama ve heteroseksüel aileyi geliştirme amacı güdüyor.

Bildirgenin eş-finansmanı Brezilya, Mısır, Macaristan, Endonezya, Uganda ve ABD tarafından sağlanırken, Suudi Arabistan, Belarus ve Birleşik Arap Emirlikleri dahil çeşitli otokratik ülkeler tarafından da imzalandı.

Bildirgede, "Kürtajın hiçbir şekilde aile planlama yöntemi olmaması gerektiği" belirtiliyor ve "Uluslararası kürtaj hakkı olmadığı gibi, devletlerin kürtajı finanse etme ve buna yönelik gerekli imkanı sağlama yükümlülüğü olmadığı" da vurgulanıyor.