Kampiz üyeleri, İzmir Dikili'de bulunan Hayıtlı koyunda çevre temizliği düzenledi.

Kampiz üyelerinden Hayıtlı'da çevre temizliği

DİLAN ŞAHİNBAŞ

Kampiz üyeleri, İzmir'in Dikili ilçesinde bulunan, Kalem Adasına komşu olan günübirlikçi ve kampçıların uğrak yeri olan Hayıtlı koyunu ziyaret etti.

Alanda yoğun çöp yığınlarını gözlemleyen üyeler, yapılan doğa temizliği sonrasında çöpleri alandan uzaklaştırdı.

Kampiz adına açıklama yapan Gül Sağlam, 2017 yılında kamp ve doğa tutkunu gençler tarafından kurulan grubun yaptıkları her faaliyette doğayı korumaya ve temiz bırakmaya dikkat çektiklerini ifade etti.

Sağlam, “Doğada ayak izimizden başka bir izimizin kalmamasını felsefe ediniyoruz. İzmir'de yaptıkları tüm etkinliklerde doğa hassasiyetine dikkat çekmeye ve Kampiz'e katılan her üyeye bunu aşılama çabasında oluyoruz. Yıllardır her etkinliğimizde doğa temizliği yapıyoruz fakat ertesi hafta gidip baktığımızda eski haline dönmüş olduğunu görüyoruz. Bu durum bizi çok üzüyor” dedi.

Gençlere ve çocuklara doğayı koruma bilinci aşılamak için etkinlikler düzenlediklerini ve sık sık bu konuda bilgilendirme yaptıklarını söyleyen Sağlam, “Geleceğimizi korumak doğayı korumaktan geçiyor. Yaşanan pandemi sürecinde insanlar doğadan elini ayağını ne kadar çekmiş olsa da bıraktığı çöp hala doğada sağa sola savrulup, doğayı kirletmeye devam ediyor, utanç izi olduğu gibi duruyor” diye konuştu.

Sağlam, 1 Haziran’dan sonra başlayan yeni normalleşme süreci ile insanların doğaya ve deniz kenarlarına geri dönmesiyle çöplerini bırakmaya ve doğayı kirletmeye devam etiğini vurguladı.