AYM Üyesi Engin Yıldırım’ın “Işıklar yanıyor” paylaşımıyla ilgili açıklama yapan Kamu Başdenetçisi Malkoç, “Darbeyi hatırlatan en küçük ima veya söz karşılığını bulur. Ne demek ışıklar yanıyor? Bu neyin çağrıştırmasıdır? Bu hangi niyetle yapılmıştır Anayasa Mahkemesi açıklama yaptığında bizde bunu öğreneceğiz” dedi.

Kamu Başdenetçisi Malkoç: Ne demek ışıklar yanıyor, bu neyin çağrıştırmasıdır?

Kamu Başdenetçisi ve İslam İşbirliği Teşkilatı Ombudsmanlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Malkoç, Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım'ın yaptığı paylaşımla ilgili İHA’ya açıklamalarda bulundu.

“Devletin kurumları veya buralarda yönetici olup görev alanların konuşurken 40 defa ölçüp bir defa biçmeleri gerekir” diyen Malkoç, “Türkiye Doğu Akdeniz’de hakkını ve hukukunu koruyor. Libya’da insan haklarını korumaya çalışıyor. Suriye ve Irak’ta terörle mücadele ediyor. Azerbaycan’daki Ermenistan haksızlığına karşı mücadele ederekken bir de Anayasa Mahkemesi üyesi arkadaşımızın attığı tweet ile uğraşacak. Bu Türkiye’ye haksızlıktır” ifadelerini kulllandı.

Malkoç, Anayasa Mahkemesi’nin itibarını korumanın ‘orada görev yapan arkadaşların boynunun borcu’ olduğu kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü:

‘O ÜYE HAKKINDAKİ TASARRUFU HEP BERABER GÖRECEĞİZ’

“Bunun gereği de o kurumlarda bulunanların kahvede konuşur gibi ya da tweet atarken arkadaşı ile muhabbet eder gibi değil de taşıdığı sorumlulukları bilerek bu haklarını kullanmaları gerekir. Sıradan insan değildir bunlar. Anayasa Mahkemesi yüksek yargıdır. Yasama organının ve cumhurbaşkanının tasarruflularını denetleyen bir kurumdur. Burada bulunan arkadaşların sorumluluklarını daha iyi idrak etmeleri gerekir. Darbeyi hatırlatan en küçük ima veya söz karşılığını bulur. Ne demek ışıklar yanıyor? Bu neyin çağrıştırmasıdır? Bu hangi niyetle yapılmıştır? Anayasa Mahkemesi açıklama yaptığında bizde bunu öğreneceğiz. Fakat tekrar ediyorum bu millet geçmişte devlet kurumlarının birbiri ile kavgasından çok çekti. Cumhurbaşkanımız hükümet sistemini değiştirip başkanlık sistemine geçtikten sonra devlet kurumları arasındaki kavga asgariye indi. Ama bunu bir Anayasa Mahkemesi üyesinin tetiklemesi, alevlendirmesi niyeti ne olursa olsun bu millete, memlekete ve kendisine haksızlıktır. En büyük haksızlıkta Anayasa Mahkemesine yapılmıştır. Anayasa Mahkemesi gerekli açıklamayı yapacaktır ve o üye hakkındaki tasarrufunu hep beraber göreceğiz.”