Fenerbahçe deplasmanda lig sonuncusu Osmanlıspor ile 1-1 berabere kaldı. Maç boyunca etkisiz bir oyun ortaya koyan sarı-lacivertliler son 5 maçta sadece 1 kez galip gelebildi

Kanarya’da kriz büyüyor

10 hafta geride kaldığında beklentilerin gerisinde performans gösteren iki takım Osmanlıspor ve Fenerbahçe başkentte karşı karşıya geldiler.

Aykut Kocaman’ın tek sürprizi kalede Carlos Kameni yerine Volkan Demirel’i tercih etmesi olmuştu. Üstelik Kamerunlu file bekçisi tam da artık Volkan’a formayı kaptırmaz dedirten bir form yakalamışken...

Fenerbahçe maçın 7. dakikasında öne geçti. Orta alanda topla buluşan Ozan Tufan, rakibinden sıyrılıp ara pasını Giuliano’ya veriyor, O da penaltı noktasının biraz gerisinden yaptığı vuruşla topu kalecinin uzanamayacağı noktaya yolladı. Erken gelen golle, rakibin demoralize olmaya yatkınlığı da düşünüldüğünde Fenerbahçe’nin işi kolaylaşmış gibi görünüyordu ancak önce Valbuena, ardından da Isla’nın sakatlanması Kocaman’ın planlarını bozuyordu. Osmanlı üçüncü bölgedeki etkisiz kalınca ilk yarı Fenerbahçe’nin üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya Osmanlıspor önde basarak başladı. Bu her iki takımın da orta sahayı hızlı geçmesine ve zaman zaman oyunun tempo kazanmasına sebep olsa da pozisyon kısırlığı ikinci yarıda da devam etti. Giuliano ve Alper zaman zaman ezber bozmaya çalışsa da Fenerbahçe Valbuena’sız sıradan bir takıma dönüşüyor. Opta verilerine göre Fransız oyuncu ligimizin hücum bölgesinde en fazla isabetli pas veren ve en fazla şut pası veren oyuncusu. Fenerbahçe’nin şampiyonluk iddiasıyla lige başlayan takımların üçüncü bölgedeki en etkisizi olduğu düşünüldüğünde Valbuena’nın önemi bir kez daha anlaşılıyor.

Maçın son 20 dakikasına girilirken İrfan Buz da ilk önce Doukara’yı ardından da Özer’i oyuna alarak hamlelerini ardı ardına yaptı. Ancak Osmanlı’nın da Fenerbahçe’ye benzer kronik bir sorunu var; hücumda Serdar Gürler’e bağımlı olmak. Serdar etkisiz kalınca, Osmanlı da üçüncü bölgede etkisiz kalıyor.

80’den sonra Osmanlıspor oyun merkezini Fenerbahçe’nin yarı sahasına yığdı. 89’da da beraberlik sayısı Aminu Umar’ın ayağından geldi. Yola şampiyonluk parolasıyla çıkmış bir takımın bu denli geriye yaslanması, kalecisinin vakit geçirmekten sarı kart görmesi anlaşılır gibi değil! Kayseri’nin ardından Osmanlı’nın da son dakikalarda skoru eşitlemesi hep bu yüzden. Ancak suçlu ne Aykut Kocaman ne de futbolcular. Fenerbahçe’de köklü bir değişim olacaksa önce yönetim anlayışının değişmesi gerekiyor.