Türkiye Kupası’nda Beşiktaş’ı eleyen Fenerbahçe, ligde yine istediğini alamadı. Bursaspor’la deplasmanda 1-1 berabere kalan sarı-lacivertliler 36 puana yükseldi

Kanarya ligde kayıp

Ligin ikinci devresinde kağıt üzerinde kolay gözüken maçlarda puan kaybeden Fenerbahçe, ligimizin zorlu deplasmanı Bursa’ya tüm kredilerini tüketerek gitmişti. Üstelik Bursaspor yeni teknik direktörüyle ilk maçına çıkıyordu.

İki takım da maça istekli başlamıştı, ilk çeyrek geride kaldığında taraflar ciddi gol pozisyonu yakalayamamış olmasına rağmen sahadaki mücadele seyir zevki veriyordu. Bunda tribünlerin dolu olmasının katkısını da atlamamak gerek. Futbol taraftarlarla güzel, ama sahaya yabancı madde atmadıkları ya da sahaya girmeye çalışmadıkları sürece. Oyunun temposu düşmeye başladığında Sow’un penaltı golü geldi. Penaltı canavarı Harun Tekin köşeyi doğru tahmin etti, ancak topun ağlara gitmesini engelleyemedi. Bursaspor’un yeni teknik direktörü Mutlu Topçu 27’de Merter’in yerine Şamil’i oyuna alarak oyuna erken müdahalede bulunuyordu. Bursaspor kontrollü şekilde oyunu rakip yarı sahaya yıkmaya ve pozisyonlar bulmaya çalışıyordu. Zira Fenerbahçe üstüne şuursuzca gelen nice takımlara defalarca bedelini ödetmişti. Dengeleri bozan ise ev sahibi takımın yeni transferi Jovic’in ilk yarının sonlarına doğru ikinci sarı kartı görmesi oldu.

İkinci yarı Fenerbahçe rakibinin eksik oynuyor olmasının da avantajıyla oyun merkezini ileriye taşımaya başladı. Rakip ceza sahası içerisinde topla yeterince buluşamasa da farkı ikiye çıkarabilecek fırsatlar yakaladı. Ancak oyun disiplininden kopmayan Bursaspor nadiren de olsa Fenerbahçe kalesinde tehlike yaratmayı başarıyordu. Son çeyreğe girdikten sonra Bursaspor baskı kurmaya ve Fenerbahçe kalesinde daha tehlikeli olmaya başladı. Advocaat ilk hamlesini bu baskıyı kırmak için Aatif Chahechouhe’nun yerine Volkan Şen’i hemen ardından da Alper Potuk’un yerine Ozan Tufan’ı alarak yaptı. Bu değişiklikler Fenerbahçe’yi rahatlatmış gözüküyordu ki Halil Umut Meler bir kez daha penaltı kararı veriyordu. Topun başına geçen Batalla, Fenerbahçe’ye farkı ikiye çıkaramamanın cezasını kesiyordu. Maçın uzatma dakikalarında top iki kale arasında gidip gelse de iki takım da gol atmaya muvaffak olamayınca maç 1-1 sona erdi. Bu sonuçla son dört maçını da kaybeden Bursaspor 10 kişi oynadığı maçtan bir puan alarak sezona yeniden başlarken, Fenerbahçe şampiyonluk yolunda son umut kırıntılarını da kaybediyordu.