Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi ile “ittifak içinde ittifak” görüşmelerine ilişkin, "Henüz bir neticeye varılmadı. Birkaç gün daha sabredeceğiz. Bu ittifakın olması hakikaten her üç parti için de önemli" dedi.

Karamollaoğlu'ndan 'ittifak içinde ittifak' açıklaması: Birkaç gün daha sabredeceğiz

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi ile “ittifak içinde ittifak” görüşmeleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'a konuşan Karamollaoğlu, "Gelecek ve Deva Partisi’yle yürüttüğünüz ittifak içinde ittifak olarak tarif edilen formülde bir sonuca ulaşıldı mı?" sorusuna şöyle yanıt verdi: "Henüz bir neticeye varılmadı. Birkaç gün daha sabredeceğiz. Bu ittifakın olması hakikaten her üç parti için de önemli. Parlamentoda Millet İttifakı olarak bizim çoğunluğu teşkil edebilmemiz için de önemli. Çünkü ayrı ayrı seçime girdiğimizde aynı neticeyi elde edemiyoruz. Bundan dolayı da ittifak elzem gözüküyor ama nihayet bu tip ittifakları yapmak için işte partilerin yönetimleri, genel başkanları bir mutabakata varmak zorunda."

Karamollaoğlu, "Eğer olmazsa nasıl bir formülasyon bekleyelim?" sorusuna, "Bu durumda biz seçime büyük ihtimalle 81 ilde tek başımıza gireriz. Tabii bu şekilde girince alacağımız neticeyi net olarak göremeyiz ama birlikte girdiğimiz zaman çok daha büyük bir başarı elde ederiz kanaatindeyim" cevabını verdi.

2018 seçimlerindeki gibi CHP veya İYİ Parti listelerinden gösterip göstermeyecekleri sorulan Karamollaoğlu, "Böyle bir kaç kişi olabilir ama onun için şimdiden bir söylemek doğru olmaz. O, belli kişilerin Meclis’te temsil edilmesini sağlayabilmek veya eğer ciddi bir netice elde edemezsek, Meclis’te bizim sesimiz olabilecek birkaç kişinin olması için. Orası çok büyük rakamlar olmaz. Bazı iddialar dolaşıyor. Grup teşkil edecek kadar falan değil . O noktada şu anda bir şey söylemeyi, bunu bir pazarlık konusu vesaire yapmayı da doğru bulmam" ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu, "İttifak yasası değişince ortak liste zorunlu hale geldi görünüyor. Anlaşamazsanız parlamento çoğunluğunu elde etmeniz zora girmez mi?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Bu mevcut iktidar için de geçerli. Yani bir tarafta MHP girecek, bir taraftan MHP, AK Parti'nin listelerinden de aday gösterecek. Çünkü kendisinin grup kuracak kadar milletvekili çıkarma ihtimali zayıf gözüküyor. Bendeki kanaat böyle. Yeniden Refah (seçime) gireceğiz diyor. Öbür tarafta bulunmanın hikmeti ne? Siz sürekli olarak Cumhurbaşkanlığına karşı tavır sergilediniz. Cumhurbaşkanı, babanızı bıraktı gitti yeni bir parti kurdu. Şimdi arkasından sırf cumhurbaşkanını desteklemek için oraya gideceksiniz, bu tarafta yine seçime gireceğim diyeceksiniz. Tam bir çelişki bana göre."