Beşiktaş pozisyon üretmekte zorlandığı maçta Alanyaspor’la 0-0 berabere kaldı. Maç boyunca daha etkili olan taraf 3 puanı kaçıran taraftı

Kartal bir puana duacı

Eksiği bol Beşiktaş, geçtiğimiz hafta Galatasaray’ı yenen kadroya Gökhan Gönül’ü ekleyerek sahaya çıkmıştı. Sergen Yalçın’ın göreve gelmesinin ardından ilk maçında sükseli bir galibiyet alan ancak geçtiğimiz hafta Konyaspor’a direnemeyen Alanyaspor ise beklentinin aksine sahaya hücum yönü kuvvetli oyuncularla çıkmıştı.

Beşiktaş oyun merkezini rakip yarı alana taşıyamadığı için, Alanyaspor ise atak sonlandırmayı beceremediği için maçın ilk yarısında mücadele dozu yüksek olsa da taraflar gol bulamadı.

İkinci yarıda takımların top kaybı sayısı azalınca pozisyonlar da artmaya başladı. Özellikle ev sahibi Alanyaspor son paslarda doğru tercihleri yapmaya başladığı için Karius’a zor anlar yaşattı. Alman kalecinin son dönemlerinde performansında gözle görülür bir artış var. Karius maçı 0-0’da tutmayı başarsa da takım arkadaşları gol atmaya muvaffak olamayınca Beşiktaş da bir puana razı oldu.

İkinci yarıya baskılı başlayan pozisyona giremese de bolca duran top fırsatı bulan Beşiktaş oyun üstünlüğünü yavaş yavaş Alanyaspor’a kaptırınca Şenol Güneş de oyuna müdahale etme gereği hissetti. Kulübede çok fazla alternatifi de olmadığı için 62’de Mustafa Pektemek’in yerine Vagner Love’u, 72’de de Güven’in yerine Oğuzhan’ı oyuna aldı. Ancak bu değişikliklerin ardından da Alanyaspor pozisyon üstünlüğünü elinde tuttu. Karius’un başarılı kurtarışlarına Necip - Vida ikilisinin yerinde müdahaleleri de eklenince ev sahibi bulduğu pozisyonlardan skor üretemedi. Günümüz futbolunda hiçbir takımın yakaladığı pozisyonları müsrifçe harcama lüksü yok. Ancak Dorukhan’ın yerine Larin’in oyuna girmesi de Beşiktaş’a gol getirmedi ve maç başladığın skorla sona erdi. Haftanın açılış maçında Beşiktaş iki puan kaybetti yerine bir puan kazandı dersek kimsenin itirazı olacağını sanmıyorum.