Uzun dönemdir galibiyete hasret olan Beşiktaş, deplasmanda Ankaragücü’nü iyi futbolla 4-1 mağlup etti

Kartal kendine geldi

Yıldırım Demirören yönetiminde TFF aldığı kararlarla sporseverleri şaşırtmaya devam ediyor. Bu sefer eşine az rastlanır bir kararla Ankaragücü – Beşiktaş maçını Osmanlı Stadı’nın zemini sebebiyle bir gün kala Kayseri’ye taşımaya karar verdiler. Memleketin başkentinde alternatif bir stadyum olmaması mı daha kötü yoksa zeminin durumu günler öncesinden belliyken bilet alan futbolseverleri ve akredite olan basın mensuplarını 350 km uzaktaki başka bir şehre yönlendirme işini bir gün kala yapmak mı? Avrupa Şampiyonasını bize değil de Almanlara veren UEFA delegelerini suçlayanlara bu ve benzeri işbilmezlikleri o delegelerin gördüğünü hatırlatmak isterim.

Beşiktaş’ın eksikleri Şenol Güneş’i değişik bir 11 ile maçla başlamak zorunda bırakmıştı. Son yıllarda Beşiktaş hiçbir maça bu kadar “kağıt üzerinde zayıf” bir 11 ile çıkmamıştı. Bu zaaflar ilk 12 haftada Beşiktaş’tan daha fazla puan toplayan Ankaragücü için eşsiz bir fırsattı. Zira Başkent temsilcisi bugüne kadar takım savunmasını kusursuz yapan, topa sahip olduğunda ise hızlı ve etkili şekilde hücuma çıkabilen bir takım görüntüsü vermişti.

Başlama düdüğüyle beraber “kağıt üzerinde” olanların kağıt üzerinde kaldığını gördük. Adem Ljajic geldiği günden beri en etkili oyununu oynuyor ve ilk iki denemede olmasa bile üçüncüsünde takımının ilk golünü atıyordu. Dorukhan ve Güven yıllardır bu formayı giyiyormuşçasına oynuyor, takımın üçüncü forveti olarak bile görülmeyen Mustafa Pektemek yine golünü atıyordu. Hal böyle olunca da Beşiktaş daha ilk yarıda rakibin fişini çekiyordu.

Gökhan Gönül aslında ilk 11’de oynamayacaktı. Isınma hareketleri yapılırken Medel’in sakatlanması sebebiyle kendini sahada buldu. Ancak hafif sakatlığı bulunana tecrübeli bek 40 dakika sahada kalabildi ve yerini bir başka genç oyuncu Fatih Aksoy’a bıraktı. Şenol Güneş’in Gökhan Gönül’e alternatif için her yolu deneyip hem Eskişehirspor’da hem de U21 Milli Takımı’nda sağ bek oynayan Dorukhan’ı hiç denememesi ilginç bir tercih.

İkinci yarıya İsmail Kartal, Kenan Özer’in yerine Alessio Cerci’yi oyuna olarak başladı. İkinci yarının başında gelecek bir gol Ankaragücü’nü yeniden maça ortak edebilirdi. İkinci yarının ilk çeyreği sona ererken de golü buldular. Ancak ilk yarıda Vida’nın golü gibi bu da VAR’a takıldı. Golün iptalinin ardından Ankaragücülülerin direnci de kırıldı. Maçın son bölümlerinde El Kabir ve Oğuzhan’ın karşılıklı golleri ise maçın skorunu ilan etti. Zor gözüken deplasmanda zorlanmadan üç puan alan Beşiktaş, sadece maçı değil Ljajic, Dorukhan, Mustafa, Güven, Fatih ve hatta Oğuzhan gibi oyuncularını da kazandı.