Evinde oynadığı son 8 karşılaşmada da yenilmeyen ve hepsinde gol atmayı başaran Yeni Malatyaspor, ligin ikinci yarısında oynadığı 4 maçta taraftarlarının damağında şampiyon olduğu yıllara benzer bir tat bırakan Beşiktaş’ı konuk etti. Bursa maçındaki oyundan memnun olan Şenol Güneş o maçtaki 11’den tek bir değişiklik yapıp, Adriano’nun yerine Caner ile maça başlıyordu. Ev sahibi ekipte […]

Kartal seriye bağladı

Evinde oynadığı son 8 karşılaşmada da yenilmeyen ve hepsinde gol atmayı başaran Yeni Malatyaspor, ligin ikinci yarısında oynadığı 4 maçta taraftarlarının damağında şampiyon olduğu yıllara benzer bir tat bırakan Beşiktaş’ı konuk etti.

Bursa maçındaki oyundan memnun olan Şenol Güneş o maçtaki 11’den tek bir değişiklik yapıp, Adriano’nun yerine Caner ile maça başlıyordu. Ev sahibi ekipte ise Farnolle cezalı, Buğra, Pereira, Bifouma ve yeni transfer Kamara sakat olduğu için maç kadrosunda yer yer almıyordu.

Maça pozisyonla başlayan Beşiktaş ilk yarı boyunca gole daha yakın olan taraf olsa da maçın ilk yarısında taraflar skor üretmeye muvaffak olamıyordu. Maçın kaderini değiştiren an ise Adem Büyük’ün 34’te Lens’e yaptığı faul oluyordu. Cüneyt Çakır Adem’e önce sarı kart gösteriyor, VAR hakeminin uyarısıyla kartın rengi değişiyordu.

İkinci yarıya da pozisyonla başlayan Beşiktaş’ta Burak Yılmaz gününde olmayınca skoru değiştirmek Atiba’ya kalıyordu. Tecrübeli oyuncu korner organizasyonunda topa son dokunan oluyordu.

Beşiktaş formasıyla ilk maçında kredisini cebine koyan Kagawa 62’de Güven’in yerine oyuna giriyor, Ljajic sol çizgiye geçiyordu.

Ev sahibi 65’de Ömer ile skoru eşitliyor, yakaladığı pozisyonları müsrifçe harcayan Beşiktaş’a anlık rehavetin faturasını kesiyordu.

Beşiktaş’ın yeniden avantajlı hale geçmesi uzun sürmüyor, cezasını tamamlayan Quresma’nın oyuna girmesine müteakip ikinci golü buluyordu. İlk golde korneri kullanan Caner’in ortasında Ljajic takımını bir kez daha öne geçiriyordu. Sırp futbolcu attığı gol sevinci esnasında empati kurulması zor bir hata yaparak korner direğini tekmeliyor, gördüğü sarı kartla Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düşüyordu.

Bir kişi eksik olan Yeni Malatyaspor’un gol atmaya takati zaten yoktu, Beşiktaş duran toplarda hata yapmayınca maç da 2-1 sona eriyor ve Beşiktaş bu zorlu deplasmandan cebinde 3 puanla dönüyordu.