Dünya Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı gazeteci Şeref Oğuz, Katar ile uzatılan swap anlaşmasında 1 doların 22 Türk Lirası olarak sabitlendiğini iddia etti.

Katar ile yapılan swap anlaşmasıyla ilgili önemli iddia: "1 dolar 22 TL olarak sabitlendi"

Cüneyt Özdemir'in programına katılan Dünya Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı gazeteci Şeref Oğuz, Katar ile uzatılan swap anlaşmasında (Türk Lirası-Katar Riyali takas anlaşması) 1 doların 22 TL'ye sabitlendiği iddiasında bulundu.

Oğuz, "Katar'la swap anlaşması yaptık. Biz onlara lira vereceğiz, onlar bize kendi paralarını verecek. Orada da değiş tokuş sırasında bir ölçü almak durumundasınız, kaç liradan bunu yapacağınızı. Bu önümüzdeki dönemde swap anlaşması bitene kadar geçerli olmak üzere Türk Lirası'nı sabitlemişler" dedi.

"5 yıl mı 1 yıl mı belli değil, o da belli değil" diyen Oğuz, "Bunun ortaya çıkmış olması piyasalarda bir anda çıtayı yukarı çıkardı. Şimdi herkes, 'acaba yaptığım anlaşmaları, yeni imzaladığım anlaşmaları bir kez daha yapabilir miyim' diye düşünüyor" ifadelerini kullandı.

Dün döviz kurlarında yaşanan tarihi yükseliş sonrası Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, piyasaya satım yönünde müdahale etmişti. Merkez Bankası müdahalesiyle kur gün içerinde en yüksek 14.60 seviyesini görmüştü.

Merkez Bankası daha önce de 3 defa piyasaya müdahalede bulunmuştu.