Kavala dosyasında iddia var delil yok

HABER MERKEZİ

İş insanı Osman Kavala’nın avukatları müvekkilleri hakkında 15 Temmuz Darbe Girişimi’yle ilişkilendirilerek ‘casusluk’ ve ‘anayasal düzeni değiştirme’ suçlamasıyla yeni düzenlenen iddianameye yönelik basın toplantısı düzenledi.

İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi’nce geçen hafta kabul edilen iddianamede Kavala’nın ağırlaştırılmış müebbet hapsi isteniyor. Kavala’nın eşi Prof. Dr. Ayşe Buğra ile avukatları Köksal Bayraktar, Tolga Aytöre ve İlkan Koyuncu’nun gerçekleştirdiği bin 78 gündür Silivri Cezaevi’nde tutulduğu hatırlatılan Kavala hakkında verilen iki tahliye kararı olduğu aktarıldı.


Tüm milletvekillerine seslenen Ayşe Buğra, “Eşimin, benim ve 94 yaşındaki annesinin işkenceye maruz kaldığımızı düşünüyorum. Çok zorlanıyorum. Kaktüs tarlasında yürümek gibi bir şey” dedi.

Kavala’nın tutuklandığı 2017 yılından beri yaşananları anlatan Av. Aytöre de iddianamenin kanunlara aykırı olduğunu söyledi. Suçlanması için yeterli şüphenin olmadığını vurgulayan Aytöre, “Yargı sistemi bu ciddiyetsizliği hak etmiyor. Bu suçlamalarda bulunamazsınız, hukuki bedeli olacaktır” diye konuştu. Av. Aytöre, Kavala’nın üzerine atılan iftira nedeniyle çok kızgın olduğunu dile getirdi.

ESKİ, YENİNİN AYNISI

Av. Köksal Bayraktar ise şunları söyledi: “Eski iddianameyle, yeni iddianameyi karşılaştırdığınızda aynı şeyleri görüyorsunuz. 68 sayfalık yeni iddianamede, hep iddialar var. Ama bu iddiaların delilleri yok.” Av. İlkan Koyuncu, “Tek suç var, savcının görevini yapmaması” dedi.