İktidar blokundaki gerilim her geçen gün artarken, İçişleri Bakanı Soylu ile tartışan AKP’li Metiner bu kez Cemil Barlas ile karşı karşıya geldi. Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’yi hedef alan MHP’li Enginyurt ise kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildi

Kavga sesleri sokaktan duyuldu

Politika Servisi

Krizi yönetemeyen iktidar blokunda kavga derinleşiyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile canlı yayında tartışan eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner bu kez Pelikan grubunun öne çıkan isimlerinden Cemil Barlas ile karşı karşıya geldi. Barlas'ın "Mehmet Metiner'in haddi olmayan şeylere racon kesme huyu hep vardı" eleştirisine yanıt veren Metiner, "Biz gücümüzü sizin gibi her dönemin muktedirleri karşısında gerdan kırmaktan almıyoruz" dedi.

Barlas’ın sosyal medya hesabından yaptığı çıkışa tepki gösteren Metiner, "C. Barlas adlı bir hadsiz tekrar hadsiz dilini uzatmış nedense" ifadelerini kullandı. "Ömrünü davasına adamışlara dil uzatma küstahlığında bulunan sizin gibileri adam yerine koyanlarda kabahat” diyen Metiner, “Biz gücümüzü sizin gibi her dönemin muktedirleri karşısında gerdan kırmaktan almıyoruz. Bize Allah yeter" dedi.

Enginyurt’a ihraç talebi

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin fındık rekoltesi açıklamasına sert tepki gösteren MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildi. İhraç talebi kararının ardından açıklama yapan Enginyurt, “Fındık üreticisinin hakkını savunmak, vatanı savunmak gibidir. Fındıkta oyunlara karşı durmanın bedeli ağır da olsa; bu bedeli ödemek Ordulular adına şereftir” ifadelerini kullandı.

Enginyurt, Pakdemirli'nin rekolteyi beklenenden yüksek açıkladığını savunmuş ve "Tarım Bakanı bugün fındık üreticisine ihanet etmiştir" demişti.