İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bilal Erdoğan’ın mütevelli heyeti başkanı olduğu İlim Yayma Vakfı arasında eğitimde işbirliği protokolü imzalandı. Vakfın mevcut kurucularından olan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Yentür aynı zamanda vakfın mütevelli üyesi. Bilal Erdoğan, bu törende konuşurken, ataması yapılmayan öğretmenlere değinerek, “Eğitim denince 'atanamayan öğretmen' diye bir şey anlaşılıyorsa o zaman bizim eğitim sonuçlarını geliştirme imkanımız olmaz” dedi.

Kaynak: AA-Haber Merkezi
Kaynaklar seferber: İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'nden 'İlim Yayma Vakfı'yla protokol
Fotoğraf: AA

Haber Merkezi

Milli Eğitim Bakanlığı, Bakan Yusuf Tekin’in “STK” diye tanımladığı gerici yapılarla protokol yapmaya devam ediyor. Son olarak İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın başkanlığını yürüttüğü İlim Yayma Vakfı’yla protokol imzaladı.

Ataşehir'de bir otelde gerçekleştirilen imza töreninde İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan bir konuşma gerçekleştirdi.

Eğitim denince akla 'atanamayan öğretmenlerin' gelmesinden rahatsız olan Erdoğan, şunları söyledi:

"Her zaman şunu söylüyorum; bizim 1 milyon 100 bin öğretmenimiz var. 'Bir yerde 1 milyon 100 bin iyi öğretmen var. Biz onları getirsek bu iş çözülecek.' Böyle bir dünya yok. Biz öğretmenlerimizi öncelikle değerli hissettirmek zorundayız. STK'ler, veliler, kamuoyu olarak eğitimcilerimize kıymet veren bir toplum olursak, o zaman eğitimin sonuçlarında en hızlı iyileşmeleri sağlama imkânına kavuşuruz. Ama Türkiye'de eğitim dendiği zaman hala sistem, müfredat, özlük hakları, gösterge, bunlar konuşuluyorsa, eğitim denince 'atanamayan öğretmen' diye bir şey anlaşılıyorsa o zaman bizim eğitim sonuçlarını geliştirme imkânımız olmaz."

MÜDÜR MÜTEVELLİ HEYETİ ÜYESİ

Protokol imzalanan İlim Yayma Vakfı’yla İstanbul Milli Eğitim Müdürü Mücahit Yentür’ün yakın ilişkileri bulunuyor. Vakfın mütevelli heyeti üyesi olan Yentür aynı zamanda mevcut kurucuları arasında da yer alıyor. Bir dönem Vefa İlim Yayma Mezunlar Derneği’nin de başkanlığını yürüten Yentür İlim Yayma Vakfı’nın etkinliklerinde sık sık boy gösteriyor.

2019’da yaptığı bir konuşmada İlim Yayma Vakfının eğitim alanında büyük bir boşluğu doldurduğunu iddia eden Yentür, "İlmini, emeğini, duasını ve fikrini bu millete vakfedenlere minnettarız. İmkânlarımız ve bize emanet edilenler dünkü hayallerimizin çok ötesindedir. Bu yüzden Rabbimize hamd ediyoruz. Ancak sorumluluğumuz da bir o kadar fazladır" demişti.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI DA BENZERİNİ YAPTI

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in TBMM’de yaptığı, "Sizin ‘tarikat, cemaat’ dediğiniz, bizim ‘STK’ dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Onlarla protokol yapmaya da devam edeceğiz. Çünkü onlar çocukların dağa çıkmasını engelliyor" açıklamasına karşı tepkiler tartışılırken 21 Kasım’da Konya İl Müftülüğü, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Cihannüma Derneği İl Temsilciliği arasında “Değer Gören, Değer Veren; Tarihinden Geleceğini İnşa Eden Gençlik” konulu ‘eğitimde işbirliği protokolü’ imzalandığı ortaya çıktı. Tekin, bu derneğin kurucu başkanlarından.

KAYNAKLAR SEFERBER

İktidara yakınlığı ile bilinen İlim Yayma Vakfı vakfın bağlı olduğu cemiyete kamu kaynakları AKP'li belediyelerce de seferber ediliyor.

Temmuz 2012-Ocak 2024 döneminde İlim Yayma Cemiyeti ve İlim Yayma Vakfı için harcanan kamu kaynağı toplamı 33 milyon 625 bin 570 TL oldu. Cemiyetin binalarının onarımı, yurtlarının inşaatı ve spor salonlarının düzenlenmesi için gereken para kamu kaynakları ile karşılandı.

Cemiyet ve bağlı vakfı için yapılan harcamalardan bazıları şöyle sıralandı:

• Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2 milyon 677 bin 991 TL harcayarak cemiyetin öğrenci yurdu inşaatının yapım maliyetini üstlendi. (2015)

• İlim Yayma Cemiyeti’nin Balıkesir’deki binasının konferans salonu, 417 bin 500 TL harcanarak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlendi. (2016)

• Mersin Yenişehir Belediyesi, “İlim Yayma Cemiyeti’ne Ait Hz. Fatma Yatılı Kız Hafızlık Ve Kur-An Kursu Güçlendirmesi Ve Onarım İşi” ihalesi kapsamında 1 milyon 255 bin 800 TL’lik harcamaya imza attı. (2018)

• Bursa Osmangazi Belediyesi, 5 milyon 982 bin TL harcayarak İlim Yayma Vakfı’na yurt yaptı. (2019)

• Mardin Büyükşehir Belediyesi, cemiyetin yarım kalan yurt binasının tamamlanması için 1 milyon 139 bin 677 TL’lik harcama gerçekleştirdi. (2021)

• Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, İvrindi ilçesinde bulunan İlim Yayma Cemiyeti binasının 365 bin TL’lik tadilat masrafını karşıladı. (2022)