CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in görüşmesinde Altılı Masa'nın yol haritası ve 5 Ocak'ta yapılacak Altılı Masa toplantısının konuşulduğu, ayrıca başörtüsüne ilişkin anayasa değişikliğinin ele alındığı kulislere yansıdı. Görüşmeyi değerlendiren CHP'li MYK üyesi, "Daha önce de böyle ikili görüşmeler oldu. Bu görüşme de onlardan çok farklı değildi. Gayet sıcak ve olumlu bir atmosferde geçti" yorumunu yaptı.

Kılıçdaroğlu-Akşener görüşmesinde ne konuşuldu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün Ankara'da bir araya geldi.

İki lider, Çankaya Belediyesine ait Ahlatlıbel Sosyal Tesisleri'nde akşam yemeğinde görüştü.

Basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık 2,5 saat sürdü. Toplantı sonrası herhangi bir açıklama yapılmadı.

İki liderin gerçekleştirdiği görüşmenin detayları kulislere yansıdı.

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın aktardığı habere göre görüşmede, hem Altılı Masa'nın yol haritası hem de 5 Ocak’ta yapılacak yeni zirvenin masaya yatırdığı öğrenildi.

İki liderin görüşmede başörtüsü konusunda AKP ve MHP’nin getirdiği anayasa değişikliğinin de ele alındığı öğrenildi.

"SICAK VE OLUMLU BİR ATMOSFERDE GEÇTİ"

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'ya konuşan CHP'li bir MYK üyesi ise görüşmeye ilişkin, "Daha önce de böyle ikili görüşmeler oldu. Bu görüşme de onlardan çok farklı değildi. Gayet sıcak ve olumlu bir atmosferde geçti" değerlendirmesinde bulundu.

"Sorun elbet olabilir ama kriz yok" diyen CHP'li isim, "Bizler farklı partileriz, ama müzakere, istişare ile bunları çözüyoruz. Hükümet programı, ortak yönetim çalışmasında sona geldik. Bunlar önemli gelişmeler. 5 Ocak’taki toplantıdan sonra daha da netleşecek her şey. En son da aday konusu ele alınacak. Masayı enfekte etme girişimlerine prim vermeyeceğiz. Masanın gündemi takviminde işliyor. Evcilik oynamıyoruz. Ülkenin geleceği söz konusu. Hepimiz de bu sorumlulukla hareket ediyoruz" ifadelerini kullandı.

SON DÖNEMDEKİ AÇIKLAMALAR

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, geçen hafta İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ın adaylığına dair "İki arkadaşımızdan biri aday gösterilse hayır demeyeceğiz" sözleri için, "Bir parti başka bir partinin içişlerine karışmamalı. Her partinin kendi kuralları vardır" ifadelerini kullanmıştı.

Akşener ise Kılıçdaroğlu'nun "Bir parti başka bir partinin içişlerine karışmamalı" ifadelerine ilişkin, "Normalde Kılıçdaroğlu'nun söylediği söz oraya gitmekle alakalı değil. Dolaysıyla bir siyasi partinin içişlerine karışmak gibi bir durum yok. Ama o masaya verilen görev o masanın aday tespiti. O tespit konusunda herkes hür ve bağımsız" demişti.

Basın mensuplarıyla bir araya gelen Kılıçdaroğlu, Akşener ile ilgili bir soruya, "Herhangi bir sorunumuz yok. Niye görüşmeyelim. Kavga etmedik ki ayrılalım. Görüşüyoruz. Herhangi bir sorunumuz yok" yanıtını vermişti.