Kemal Kılıçdaroğlu ve Mansur Yavaş, Eskişehir mitinginde konuştu. Gençlere seslenen Kılıçdaroğlu, seçimlerin ilk turda kazanılması gerektiğini söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi
Kılıçdaroğlu Eskişehir'de konuştu: Bu işi birinci turda bitirmek zorundayız

Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile ABB Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Mansur Yavaş, Eskişehir’de konuştu. Genç seçmenlere seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, "Birinci turda bu işi bitirmek zorundayız" dedi.

"BU İŞİ BİRİNCİ TURDA BİTİRMEK ZORUNDAYIZ"

Yavaş'ın ardından konuşmaya başlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, mitinge gelen kalabalığı "Hak hukuk adalet" diyerek selamladı. Eskişehir'de ilk kez oy kullanacak gençlere seslenen Kılıçdaroğlu, "Türkiye'ye demokrasiyi getirecek olan sizlersiniz" dedi. Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Birinci turda bu işi bitirmek zorundayız. Birleşe birleşe kazanacağız. Buna inanmanızı isterim. Soğan lüks ürün olmaya başladı. Bülent Ecevit'in de dediği gibi, 'Ne ezen ne ezilen, insanca, hakça bir düzen' için bu harami iktidarı göndermek zorundayız.

TOKİ VE KIZILAY MESAJI

Ev sorununu çözmenin birinci yolu yabancıya ev satmamak. Onlar çetelere, yabancılara çalışıyorlar. Bunların tamamını çözeceğiz. TOKİ lüks konut değil toplu konut yaparak insanların hizmetine sunacak. Kızılay da çadır veya kan satmayacak. 

İşsizlik sorununu çözmenin yolu yeni yatırımlarla istihdam alanları yaratmaktır. Gençlerin bu ülkede rahat yaşayabilmeleri için her türlü alanda yatırım yapacağız."

Kılıçdaroğlu, konuşmasını Ekrem İmamoğlu ile özdeşleşen "Her şey çok güzel olacak" sloganıyla bitirdi. 

"TARİH BUGÜNKÜ COŞKUNUZU YAZACAK"

Kürsüye çıkan ilk isim, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen oldu. Sözlerine, "Nasıl örnek bir şehir yarattıysak hep beraber, dünyanın özgürlük bekleyen bütün insanlarına örnek olacaksınız" diyerek başlayan Büyükerşen, "Tarih bugünkü coşkunuzu yazacak" diye devam etti. 

Yılmaz Büyükerşen, Yavaş ve Kılıçdaroğlu'nu "Demokrasinin, özgürlüğün, kalkınmanın hocaları" sözleriyle niteleyerek kürsüyü Mansur Yavaş'a devretti. 

Konuşmasına "Eskişehir Belediye Başkanı bizim hocamız" diyerek başlayan Mansur Yavaş, Yılmaz Büyükerşen için, "Hocam Eskişehir'i 25 senede bir Avrupa kenti haline getirdi, kendilerine saygılarımı sunuyorum" dedi.

Yavaş, sözlerine şöyle devam etti:

"TOGG da, İHA ve SİHA'lar da, TCG de bu milletindir, kimsenin babasının malı değildir. Bize düşen bunların çok daha güzellerini yapmaktır.

Ülkedeki mülteciler bekamızı tehdit ediyor. Ülkemizdeki pahalılık, enflasyon, kira fiyatları hepsi beka sorunu haline geldi. En büyük beka sorunu iktidarın kendisi oldu. Kötü giden hiçbir şey bu iktidarın üzerine yapışmıyor. Gençlerin iş beğenmemesi gibi bir durum yok. Gençler emeğinin karşılığını alamıyor."