Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile depremden etkilenen Malatya'yı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra Allah nasip eder kazandığımızda görecekler deprem bölgesinde, işçilerin ücretlerinden vergi alınmaması gerektiğini ifade ettim" dedi. İktidara çağrı yapan Kılıçdaroğlu, "Biz bunu yapmayı taahhüt ediyoruz ama lütfeder kendileri daha erken yaparlarsa bundan memnun oluruz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'ndan deprem bölgesine ziyaret: İktidara çağrıda bulundu, 'sosyal devlet' vurgusu yaptı

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, depremin etkilediği Malatya'ya ziyaretlerde bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun Malatya ziyaretine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da eşlik etti.

Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret ederek iş insanları ile bir araya gelen Kılıçdaroğlu, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Toplantı yaptıklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Sorunlarını aktardılar. Birinci temel sorunları fabrikalarda çalışan işçilerin ve kalifiye elemanların Malatya'dan büyük ölçüde ayrılmış olmaları. Bunların bir an önce dönmeleri gerekiyor. Kendi düşüncelerimi aktardım saygıdeğer iş insanlarına. Vergi açısından bir pozitif ayrımcılık yapılması gerekiyor. Deprem bölgesine çıkan işçilerin, kalifiye elemanların dönmeleri için bir vergi avantajının sağlanması lazım. Bu konuda Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bir çalışma yapmasında yarar var. Çünkü iş insanlarının fabrikalarını çalıştırmaları gerekiyor. Böyle bir endişeleri var" ifadelerini kullandı.

İKTİDARA ÇAĞRI

"Buradan dillendiriyorum" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra Allah nasip eder kazandığımızda görecekler deprem bölgesinde, işçilerin ücretlerinden vergi alınmaması gerektiğini ifade ettim. İktidara çağrı yapmak da benim görevim. Biz bunu yapmayı taahhüt ediyoruz ama lütfeder kendileri daha erken yaparlarsa bundan memnun oluruz."

kilicdaroglu-ndan-deprem-bolgesine-ziyaret-iktidara-cagrida-bulundu-sosyal-devlet-vurgusu-yapti-1136311-1.

"SOSYAL DEVLET VURGUSU"

"İkinci önemli konu depremde yıkılan evler var" ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Kırsal kesimde ciddi sorunlar var. Elde kalan bazı ürünler var. Süt üreticileri 'Sütümüzü yeteri kadar satamıyoruz, alıcı bulamıyoruz' diye sitemleri oldu. Et ve Süt Kurumu yetkililerine de bir çağrıu yapıyoruz. Toprak Mahsülleri Ofisi'ne çağrı yapıyoruz; kayısı var elde, onları satın alsınlar. Et ve Süt Kurum, üreticilerin elindeki sütleri satın alsın. Devlet, sosyal devletliğini şimdi yapacaksa ne zaman yapacak. Bunların yapılması lazım, yaraların bir an önce sarılması lazım."

"BİZE HABER VERİN"

Çadır sıkıntılarının hâlâ sürdüğünü belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Konteyner sıkıntıları var, dile getirildi. Kendilerine söyledim, buradan da ifade ediyorum; kim konteyner üretiyorsa ve biz müşteri bulamıyoruz diyorsa, kim biz çadır üretiyoruz ama satmak için müşteri bulamıyoruz diyorsa bize haber versinler. Bana haber versinler, büyükşehir belediye başkanlarıma haber versinler. Derhal konteynerleri alacağız, çadırları alacağız ve deprem bölgesine getireceğiz. Esnaf da son derece sıkıntılı bir pozisyonda. Esnafın sorunlarının çözülmesi lazım."

YURTTAŞLARIN TALEPLERİNİ DİNLEDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, depremlerden etkilenen Malatya'da ziyaretlerde bulundu.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden Kılıçdaroğlu, Gürsel ve Akfen çadır kentleri ile Güzelbahçe Belediyesi konteyner kentinde depremzedelerle bir araya geldi.

kilicdaroglu-ndan-deprem-bolgesine-ziyaret-iktidara-cagrida-bulundu-sosyal-devlet-vurgusu-yapti-1136310-1.

Yurttaşlarla sohbet ederek taleplerini dinleyen Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi, Anadolu Gençlik Derneği ve Can Suyu Derneği'nin organizasyonuyla kurulan aşevinde ilgililerden bilgi aldı.

Kılıçdaroğlu, zor günlerde depremzedelere yapılan hizmetin büyük önemli olduğunu vurgulayarak, istenilmesi halinde her zaman desteğe hazır olduklarını söyledi.

Alandan ayrılan Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet, Atatürk ve Gazi mahalleleri muhtarlıklarını da ziyaret etti.