CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Sivas’ta ortak miting düzenledi. "Halkın umudu Kılıçdaroğlu" sloganlarına "Benim umudum da sizsiniz gençler" diyerek yanıt veren Kılıçdaroğlu, seçmenlere sandığa 'bayram havasında gitme' ve 'oylara sahip çıkma' çağrısı yaptı.

Kaynak: Haber Merkezi
Kılıçdaroğlu'ndan seçmenlere "Oylara sahip çıkın" çağrısı

HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ali Babacan, Sivas’ta seçmenle buluştu.

Yurttaşlara Sivas'ın yaşam standartlarını yükseltme sözüyle seslenmeye başlayan Kılıçdaroğlu, Sivas Demir Çelik fabrikasını kamulaştıracağını söyledi. Kılıçdaroğlu iktidarı, "22 yıldır yapamıyorlar, sizi düşünmüyorlar" sözleriyle eleştirdi. 

KILIÇDAROĞLU'NDAN GENÇLERE: UMUDUM SİZSİNİZ

Yerli üretime vurgu yapan CHP lideri, dünyayla rekabet eden bir ülke inşa edeceklerini söyledi. Taşeron işçilere de mesaj gönderen Kılıçdaroğlu, yaklaşık 150 bin taşeron işçiye kadro verileceğini ve iş güvenliklerinin sağlanacağını ifade etti.

"Halkın umudu Kılıçdaroğlu" sloganlarına "Benim umudum da sizsiniz gençler" diyerek yanıt veren Kılıçdaroğlu, köy okullarını yeniden açma vaadini tekrarladı. 

"Verilmeyecek hesabınız olmadığı zaman Türkiye'nin çıkarlarını her yerde savunursunuz" diyen Kılıçdaroğlu, Sinan Ateş cinayetini işleyenleri yargı önüne çıkaracağını, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili şüpheleri araştıracaklarını söyledi. 

"SANDIĞA BAYRAM HAVASINDA GİDİN"

"Patates soğan güle güle Erdoğan" sloganlarına yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Sandığa tek başınıza gimeyin. Bayram havasıyla yanınıza bir de arkadaşınızı alacaksınız. Oylarla tutanaktakileri kıyaslayacaksınız. Otoriter bir yönetimi sandık yoluyla demokrasiyle değiştireceksiniz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu konuşmasını, "Her şey çok güzel olacak" sloganıyla bitirdi. 

Kürsüye Kılıçdaroğlu'ndan önce çıkan Ali Babacan ise iktidarın alın teriyle çalışan herkesi krize soktuğunu söyledi. “Doğru işleri devam ettiririz, yanlışları düzeltiriz” diyen Babacan, kendi iktidarlarında emeğin karşılık bulacağını savundu.

BABACAN: ERDOĞAN SÖZÜNDEN DÖNDÜ

Önceden AKP'yi destekleyen ancak oy tercihlerini değiştiren seçmenlere seslenen Babacan, "Artık eliniz gitmiyor biliyorum. Sözünden dönen, etrafındaki çıkarcılara yakasını kaptıran Erdoğan artık insanların elinin gitmediği bir aday haline geldi" diye konuştu. 

Kalabalığın "Hak, hukuk, adalet" sloganlarının ardından konuşmaya devam eden Babacan, "Kim gücü ele geçiriyorsa kendisi gibi düşünmeyenlerin hakkına göz dikiyor. Bu ülkede bir daha nöbetleşe zorbalık dönemi olmasın diyoruz" ifadelerini kullandı. 

"KUVVETLİ BİR DEĞİŞİM TALEBİ VAR"

"Türkiye'de çok kuvvetli bir değişim talebi var. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmasın istiyoruz" diyen Babacan, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turda bitmesi çağrısı yaptı.

2. DURAK BURSA

Babacan ve Kılıçdaroğlu'nun ikinci durağı Bursa oldu. İki isim mitingden önce 30 Aralık'ta Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in mezarını ziyaret etti.

KARAMOLLAOĞLU: SARAYDA OTURANLAR MİLLETİN DERDİNDEN ANLAMAZ

İki isme Bursa'da Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genelo Başkanı Ahmet Davutoğlu da katıldı. Adalet vurgusu yapan Karamollaoğlu, "Adalet olmadan hiçbir şey yeterli değildir ama tek başına o da yetmez. Ülkeyi yönetenler israftan kaçınmalı, yolsulzuğa tenezzül etmemelidir. Saraylarda oturanlar anlarım zanneder ama milletin derdinden anlamaz" dedi.

Kamu çalışanlarına yapılan zam hakkında konuşan Saadet Partisi lideri, daha köklü bir değişime ihtiyaç olduğunu savunarak "Sistem değişmeden rakamların manası olmaz, biz sistemi değiştirip adil bir düzen kuracağız" ifadesini kullandı. 

BABACAN: KARŞINIZDA YILDIZLAR KARMASI VAR

Karamollaoğlu'ndan sonra sahneye Babacan çıktı. Deprem riskine ilişkin konuşan Babacan, bağlantılı şekilde seçimlere de değindi:

"Deprem konusunda bütün yetkiyi bir kişiye verir misiniz? Herkesin akıbetini bir kişiye emanet eder misiniz? 86 milyonun yaşamını Erdoğan'a emanet etmeyin. Bir kişinin hatası yüzünden herkesin yoksullaşmasına izin vermeyin. Bu, aslında bir sistem seçimi. Karşınızda bir yıldızlar karması var. Ortak akıl var. İlk turda kazanacağız.

Üç beş kişinin değil, herkesin zenginleştiği bir ülkeyi inşa etmeye başlayacağız. Demokrasi ile özgürlüklerle yapacağız. Ne kadar hukuk o kadar ekonomi. Bunun için adayımız Sayın Kılıçdaroğlu'nu 13. cumhurbaşkanı yapacağız. Umut kazanacak, korku kaybedecek." 

Babacan'dan sonra bir diğer cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ahmet Davutoğlu kürsüye geldi.

Ayrıntılar geliyor...