AKP Trabzon Milletvekili Salih Cora, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yapılan Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'uyuşturucu' ile ilgili sözlerini hatırlatan CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan'ın sözünü kesti. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının yalan olduğunu iddia eden Cora, suç örgütü lideri Sedat Peker ile AKP'li isimlerin fotoğraflarının anımsatılması üzerine ise "İspatlamayan şerefsizdir" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun 'uyuşturucu' açıklamalarını yalanlayan AKP'li Cora: İspatlamayan şerefsizdir

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bugün, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Spor Toto Teşkilatı’nın 2021 yılı kesin hesap kanun teklifi, 2023 yılı bütçe kanun teklifi ve Sayıştay raporları görüşüldü.

Komisyon'da konuşan CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “uyuşturucu” ile ilgili açıklamalarının ardından Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya tepki gösterdi. Emecan, “Uyuşturucu baronları ile boy boy resimleri çıkan İçişleri Bakanınız Sayın Süleyman Soylu, çok rahatsız olmuş ki anında Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı üzerinden genel başkanımız hakkında suç duyurusunda bulunmuş” dedi.

Emecan’ın konuşması sürerken, AKP Trabzon Milletvekili Salih Cora, “Yalan söylüyor” diyerek Emecan'ın sözünü kesti. Emecan ise “Çok rahatsız olmuş ve rahatsız olmakta çok haklı. Rahatsız olmalı. Aslında hepiniz rahatsız olmalısınız bu durumdan. Sen Trabzon vekilisin. Ben geçen yıl, Rize’nin Güneysu ilçesine gittim. Cumhurbaşkanının memleketi. Orada karşımıza çıkan vatandaşların bana ilettikleri ilk problem ‘Uyuşturucu ile başımız belada, bize yardım edin’ dediler. Sen git önce bölgendeki uyuşturucu ile ilgili sorunlara müdahale et” karşılığını verdi.

Daha sonra Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, “Yalan söylüyor” sözüne müdahale etti ve partilerin genel başkanlarının tartışma konusu yapılmamasını istedi. Yılmaz, “Yalan sözü hakaret midir, değil midir; hukuken bilmiyorum, bakmak lazım. En azından nezaketen söylenmemesi gereken bir söz. Benim tavsiyem şu, bir konunun gerçekle örtüşmediğini düşünebilirsiniz, yalan söylediniz ifadesi yerine; doğruyu yansıtan bir ifade değildir şeklinde ifade etmeniz, daha doğru olur diye inanıyorum. Nezaketen daha doğru olur” dedi.

PEKER HATIRLATMASI

Kılıçdaroğlu'nu hedef almaya devam eden Cora, “Türkiye Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu ile mücadele döneminin yaşandığı bir süreçte ortaya attığı iddialar, tamamen iftira boyutunda. Açık ve net bir şekilde yalan konuşmaktadır. Siz mafya liderlerinin dublörü konumuna dönüşmüşsünüz” ifadelerini kullandı.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya ise suç örgütü lideri Sedat Peker ile fotoğrafı olan AKP’li isimleri hatırlatarak “Sedat Peker senin seçilmen için Trabzon’da hizmetler verdi, çalışma yaptı unuttuk mu?" dedi.

Cora, "İspatlamayan şerefsizdir” dedi.

ANKA