Kılıçdaroğlu, ülkeye 300 milyar dolar yatırım getireceği vaadine eleştiriler yönelten Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye yanıt verdi. Vinetman’ın aldığı yatırımı örnek gösteren Kılıçdaroğlu, “Aynı oranı bize uygula, yılda yaklaşık 60 Milyar eder. 5 senede 300 milyar” dedi. Kılıçdaroğlu, Nebati'nin yönettiği ekonomiye ise 300 dolar bile verilmeyeceğini belirtti.

Kılıçdaroğlu’ndan Nebati’ye ‘300 milyar dolar’ yanıtı: Vietnam’ı örnek gösterdi

HABER MERKEZİ

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’ye 300 milyar dolar dış yatırım getireceği vaadini inandırıcı bulmayan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye yanıt verdi.

Twitter hesabından paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, “İnsan kendinden bilir işi ya, kendilerinin beceriksizliği üzerinden, halkımızı olmayacağına ikna etmeye çalışıyorlar. Bırakın 300 milyarı, 300 dolarınız olsa Nebati’ye yatırım yapsın diye verir misiniz? Onlar nasıl versin Allah aşkına?” dedi.

Nebati’nin yalan söylediğini belirten ve bu yalanı Vietnam örneği üzerinden gösteren Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“2022'de Vietnam 27,2 Milyar dolar direkt yatırım çekti. Vietnam’ın Gayri Safi Hasılası 410 Milyar USD. Çektiği yatırım, hasılanın %6,6’sı. Aynı oranı bize uygula, yılda yaklaşık 60 Milyar eder. 5 senede 300 milyar.”

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Size yalan söylüyorlar halkım. Kendi beceriksizliklerini ülkenin makus talihi olarak size satmaya çalışıyorlar. Bu millet böyle bir ekonomi rezaletini asla hak etmedi. Az akılla mantıkla asla buraya gelinmezdi. Biz ise ekonomiyi uçuracağız, uçuracağız!”

NEBATİ NE DEDİ?

Nureddin Nebati, bugün Mersin’deki konuşmasında Kılıçdaroğlu’nun vaadiyle ilgili şunları söyledi:

“Efendim diyor ki 'Biz gelince yurt dışından 300 milyar dolar gelecek'. ya yalanını yesinler, nasıl gelecek izah et. Yok, kaynak yok. Kiminle görüştün, yok. Ne pazarlığı yaptın, yok. 'Ben gelince şöyle olacak' eee biz, siz gelince yaptıklarınızı da gördük, işte İstanbul Büyükşehir Belediyesinde. Dizdiler arabaları Yenikapı'ya, 'bakın dediler israf' müdürlerin altındaki arabaları. Seçim bitti, üç katı yüksek fiyatla onları iade ettiler, yenisini ve daha fazlasını kiraladılar.”