Kaynak: AA
Kırgızistan Dışişleri Bakanı Kulubayev, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Lu'yu kabul etti

BİŞKEK (AA) - Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ceenbek Kulubayev, ABD Dışişleri Bakanı'nın Güney ve Orta Asya İşlerinden Sorumlu Yardımcısı Donald Lu'yu kabul etti.

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kulubayev'in, Orta Asya ülkeleri temasları çerçevesinde başkent Bişkek'e gelen Lu ile bir araya geldiği bildirildi.

Görüşmede tarafların güvenlik, yeşil ekonomi ve C5+1 (Orta Asya-ABD) mekanizması çerçevesinde işbirliği konuları da dahil olmak üzere ikili ilişkilerin geliştirilmesine yönelik temel konuları ve beklentileri ele aldığı aktarıldı.

Kulubayev'in, Kırgız tarafının her zaman karşılıklı çıkarların gözetilmesinden ve devletler arasında karşılıklı yarar sağlayan işbirliğinden yana olduğunu vurguladığı ifade edildi.

Amerikan tarafının da Kırgızistan'daki demokratik kurumların ve sivil toplumun güçlendirilmesine yardımcı olma taahhüdünü yeniden teyit ettiği kaydedildi.

Görüşmenin sonunda tarafların, geniş bir yelpazede ikili işbirliği konusunda diyaloğu sürdürme konusundaki karşılıklı niyetlerini yeniden ifade ettiği belirtildi.