İçişleri Bakanlığı'na bağlı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık ile Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan’a kesilen para cezalarının belgelerine BirGün ulaştı. Kınık’a en az 344 bin TL ve Altan’a ise en az 70 bin TL para cezası kesildiği öğrenildi.

Kızılay Başkanı ile Genel Müdürü’ne kesilen para cezalarının belgelerine BirGün ulaştı

İSMAİL ARI

Son yıllarda israf ve yolsuzluk skandalları ile gündeme gelen Kızılay’da İçişleri Bakanlığı'na bağlı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından kesilen para cezaları tartışmalara neden olurken kesilen para cezalarına ilişkin belgelere BirGün ulaştı.

Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün Kızılay Başkanı Kerem Kınık ile Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan’a kestiği para cezalarına ilişkin banka dekontları ortaya çıktı. Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün, “Bazı personel atamalarında deneme sürelerine ilişkin yönetim kurulunun takdir hakkı ve bir iş sözleşmesinde genel müdürlükçe yapılan idari işlem nedeniyle" kestiği para cezaları Kınık ve Altan tarafından Kızılay Genel Müdürlüğü’ne ödendi. Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık’a en az 344 bin TL ve Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan’a ise en az 70 bin TL ceza kesildiği bildirildi.

KIZILAY BAŞKANI 344 BİN TL ÖDEMİŞ

Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün kestiği para cezaları nedeniyle Kızılay Genel Müdürlüğü hesabına yaptığı bazı para transferleri şu şekilde:

>> 23 Mart 2020 tarihinde “Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Teftiş Raporu’na istinaden” açıklamasıyla 259 bin TL

kizilay-baskani-ile-genel-muduru-ne-kesilen-para-cezalarinin-belgelerine-birgun-ulasti-788489-1.

>> 6 Mayıs 2020 tarihinde “İhtirazi kayıtla yapılan ödeme açıklamasıyla” Kızılay Derneği Genel Müdürlüğü banka hesabına 85 bin TL

kizilay-baskani-ile-genel-muduru-ne-kesilen-para-cezalarinin-belgelerine-birgun-ulasti-788490-1.

GENEL MÜDÜR DE 70 BİN TL ÖDEDİ

Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan’ın Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün kestiği para cezası nedeniyle Kızılay Genel Müdürlüğü hesabına yaptığı para transferi şu şekilde:

>> 17 Haziran 2020 tarihinde “T. C. İçişleri Bakanlığı, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Teftiş Raporu’na istinaden ihtirazi kayıtla ödenmiştir” açıklamasıyla Kızılay Genel Müdürlüğü’nün banka hesabına 70 bin TL

kizilay-baskani-ile-genel-muduru-ne-kesilen-para-cezalarinin-belgelerine-birgun-ulasti-788488-1.

KINIK, AKP'DEN MECLİS ÜYELİĞİ YAPTI

Yenilenen 23 Haziran İstanbul seçimleri için sosyal medya hesabından AKP’nin İBB adayı Binali Yıldırım’a desteğini açıklayarak oy isteyen Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık’ın 2012 yılında FETÖ lideri Fetullah Gülen'i Pensilvanya'da ziyaretini sosyal medya hesabından paylaştığı da öğrenildi. Kınık, AKP’den İstanbul 10’uncu dönem İl Genel Meclisi üyeliği ve İBB Sağlık Komisyonu Başkanı olarak görev yaptı.

ALTAN, DENİZ FENERİ DAVASI’NDA YARGILANDI

Deniz Feneri Derneği davasında “güveni kötüye kullanma” suçlamasıyla 2013 yılında iki yıl altı ay hapis cezası ile 25 bin TL para cezası alan Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan ise aynı zamanda da Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi ve AKP Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş’ün kayınpederi. Altan'ın kızı Reyyan Beyza Büyükgümüş ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'la birlikte Türkiye Gençlik STK'ları Platformu’nda yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı.