Kocaeli’nde satranç turnuvasına giden 28’i ilkokul öğrencisi 36 kişiyi taşıyan AKP’li Çayırova Belediyesi’ne ait minibüs, seyir halindeyken yanmaya başladı. Velilerin olayı erken fark etmesi sayesinde kimse yaralanmadı. Ancak uzun süre soğukta bekleyen öğrencilerin eşyaları yandı. Olay yerine gelen belediyenin Ulaştırma Müdürü’nün ise velileri azarlayarak yanındakilere “Bir daha bunlara araba vermeyin” dediği iddia edildi. Gebze Eğitim Sen Şubesi, olayda sorumluluğu bulunanların hesap vermesi gerektiğini vurguladı.

Kocaeli’nde facia kıl payı atlatıldı: 28 ilkokul öğrencisini taşıyan belediyeye ait minibüs yandı!

HABER MERKEZİ

Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde bir facianın eşiğinden dönüldü.

Çayırova Güzeltepe İlkokulu yönetimi, öğrencilerin İl Spor Müdürlüğü'nün 21 Mart’ta düzenlediği Satranç Turnuvası'na katılması için Çayırova Belediyesi'nden araç talebinde bulundu.

Turnuvaya katılacak 28’i öğrenci ile 6 veli ve bir müdür yardımcısı, Çayırova Belediyesi'ne ait 27 kişilik 41 TP 347 plakalı araçla yola çıktı. Bazı veliler ayakta, bazı çocuklar ise velilerin kucağında yolculuk etmeye mecbur kaldı. Koltuklarında kemer de bulunmayan minibüs, velilerin itirazlarına rağmen yola çıktı.

Yolda velilerin benzin kokusu alması üzerine araç bir benzin istasyonuna çekildi. Fakat şoför, “sorun olmadığını” söyleyerek yola devam etti. Yaklaşık 5 dakika sonra araçta yangın çıktı. Velilerin durumu erken fark etmesiyle yangın ucuz atlatıldı. Olayda kimse yaralanmadı ancak öğrencilerin araç içindeki eşyaları yandı. Öğrenciler ayrıca soğukta saatlerce bekledi.

VELİLERE AZAR

Yangın nedeniyle araç tamamen yandı. Olay yerine gelen Çayırova Belediyesi Ulaştırma Müdürü’nün ise velileri azarladığı iddia edildi. Ulaştırma Müdürü, yakalarında görevli kokartı olan velilere “Sizin burada ne işiniz var?” diyerek yanındakilere “Bir daha bunlara araç vermeyin!” talimatını verdi.

“CAN GÜVENLİĞİ TEHLİKEYE ATILAMAZ”

Gebze Eğitim Sen Şubesi, yaşanan olayla ilgili bir açıklama yaptı. Olayın sorumlularının idari ve adli olarak hesap vermesi gerektiğini belirten Eğitim Sen, konunun takipçisi olacağını kaydetti.

Eğitim Sen Gebze Şube Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklamada şunlar ifade edildi:

“Bölgemizde önceki yıl gerçekleşen ve 4 kişinin ölümü ile sonuçlanan servis kazasından hiç ders çıkarılmadığı açıktır. Eğitim öğretim faaliyetlerinde öğrenci, öğretmen ve velilerin can güvenliği tehlikeye atılamaz. Sorumluluğu olanlar sorumluluklarının gereğini yerine getirmemiştir!

Soruyoruz:

* Bir malın taşınmasında dahi standart varken 28 öğrencimizin ulaşımında kurallara uyulmamış olması kabul edilebilir değildir. Geleceğimiz olan 28 pırıl pırıl öğrencimiz başta olmak üzere görevli öğretmen arkadaşımız ve velilerimizin canının hiç mi kıymeti yoktur?

* Ulaştırma Müdürü'nün orada ne işleri olduğunu sorduğu görevli velilerimiz olmasaydı müdür yardımcısı tahliyeyi tek başına sağlıklı şekilde nasıl sağlayacaktı?

* Araç kaç yaşında idi?

* Aracın yangın tüpü var mıydı, araç denetimleri yapılmış mıydı?

En önemlisi, ya yanan aracın kapıları açılmasaydı?

Bu duyarlılık ile konunun soruşturulmasını, sorumluluğunu yerine getirmeyen herkesin adli ve idari olarak hesap vermesini istiyoruz. Konunun takipçisi olacağız!”