28. haftanın takımı evinde Fenerbahçe’yi yenerek üçüncülük yarışında yalnızlaşan Konyaspor olurken haftanın teknik direktörü ise üst üste iki zor maçı kazanarak takımını yeniden Avrupa yarışına dahil eden Rıza Çalımbay oldu. Haftanın oyuncusu 2 gol atan Campos olurken haftanın golü hem hazırlanışı hem de anlamı sebebiyle Gomez’in ilk golü oldu.

Haftanın açılışı Gaziantep’teydi. Gaziantepspor bu haftanın da en sıkıcı 90 dakikasının taraflarından biriydi. Yine rakiplerine pozisyon vermedi ama yine kaybetti. Haftalardır iyi oyunun karşılığını alamayan Sivas bu sefer kontrollü oynayarak galip gelmeyi başardı.

Ligimizin en etkili kontratak takımı Osmanlıspor iyi kapanan rakiplere karşı skor üretmekte zorlanıyor. Eskişehir’le golsüz berabere kalan Mustafa Reşit Akçay’ın takımı yenilmezlik serisini de 10 maça (6 galibiyet 4 beraberlik) çıkardı. Galatasaray galibiyetiyle yeniden umutlanan Eskişehir de 4 maçtır kaybetmiyor. Son düzlüğe girerken alınan her puan değerli. 88’de Hodziç’in plasesi direkten dönmese ekstra bir galibiyet çıkartabilirlerdi.

22. haftadaki olaylı Trabzon maçından beri kazanamayan Galatasaray evinde Rize’yle berabere kalarak Avrupa vizesi için umut törpülemeye devam etti. 5 haftadır kazanamayan Rize üst üste oynayacağı Osmanlı ve Konya maçlarında “0” çekerse ateş hattına düşecek.
Tarihinin en başarılı sezonunu yaşayan Konyaspor, maçın başında ve sonunda bulduğu gollerle Fenerbahçe’yi yenerek 3.lüğünü perçinledi. Ligin başaltı takımlarına takılmaya devam eden Fenerbahçe şampiyonluk yolunda avantajını kaybetti. Erken gelen gol sonrası baskı kurmayı ve skoru eşitlemeyi başaran ancak öne geçme fırsatlarını değerlendiremeyen Kanarya son yarım saatte fizik olarak rakibine direnemedi.
3 haftadır duraklama dönemine giren Gençlerbirliği deplasmanda Mersin’i yenerek puanını 35’e çıkartı. Alkaralar ligin geri kalanında sahaya daha rahat çıkacaklar. Mersin’in Ümit Özat ile yakaladığı hava dağılıyor. Kendini ateşe atan Güney temsilcisi için tek olumlu şey 17 yaşındaki Gökhan Akkan’ın rotasyona girmesi...
Hakan Kutlu ile hücum anlayışını geliştiren Kayseri daha fazla pozisyona girmesine rağmen hâlâ skor üretemiyor. Sarı kırmızılı futbolcular 557 dakikadır gol sevinci yaşamadı. Antalyaspor düşme hattındaki üçlüden sonra ligin en kötü deplasman karnesine sahip. Akdeniz dışındaki kötü performans onları UEFA hedefinden uzaklaştırdı.

Avrupa vizesi için yarışan iki takım Avni Aker’de puanları paylaştı. Kariyerinin en golcü sezonunu yaşayan Yalçın’ın kafa vuruşuyla öne geçen Başakşehir’in maçı koparmasına kaleci Esteban izin vermedi. Bozbaykuşlar oynadıkları son 10 maçın 7’sinde berabere kaldılar. Bu sezon ilk kez 3 maç üst üste kazanarak Avrupa yarışına dahil olmak isteyen Trabzon, Akakpo’nun ilk süperlig golüyle berabere kalarak UEFA Kupası hedefini zora soktu.

Beşiktaş’ın evine dönmesiyle ligimizin tek evsizi durumuna düşen Akhisar, 60 dakikasını 10 kişi oynadığı maçı puansız kapattı. Ligin ikinci yarısında ilk kez bir karşılaşmayı gol yemeden tamamlayan Kasımpaşa, deplasmanda galip gelerek hem 5. sıraya yükseldi hem de Avrupa yolundaki rakibine ikili averajda da üstünlük kurdu.

Haftanın en önemli maçında semtine geri dönen Beşiktaş, coşkulu seyircisi önünde, genelinde üstün oynadığı ancak sonlarında zorlandığı karşılaşmayı kayıpsız atlatarak şampiyonluk yarışında bir adım öne geçti. Hamza Hamzaoğlu ile yükselişe geçen Bursaspor, baskı altında oynadığı olgun futbolla takdir topladı.