Haftanın açılış maçında Beşiktaş ile BB Erzurumspor Dolmabahçe’de karşı karşıya geldi. Ligimizin en çok asist yapan futbolcusu Quaresma veda maçında Beşiktaş’a doğrudan ya da dolaylı gol katkısı yaparak değil kırmızı kart görerek veda etti. Beşiktaş’ın genç yıldızı Dorukhan istikrarlı formuyla gönderdiği mesajı umut ediyorum ki Lucescu alıyordur. Erzurumspor’un puan tablosundaki yeri gereği aldığı her puan […]

Haftanın açılış maçında Beşiktaş ile BB Erzurumspor Dolmabahçe’de karşı karşıya geldi. Ligimizin en çok asist yapan futbolcusu Quaresma veda maçında Beşiktaş’a doğrudan ya da dolaylı gol katkısı yaparak değil kırmızı kart görerek veda etti. Beşiktaş’ın genç yıldızı Dorukhan istikrarlı formuyla gönderdiği mesajı umut ediyorum ki Lucescu alıyordur. Erzurumspor’un puan tablosundaki yeri gereği aldığı her puan altın değerinde. Ancak her anlamda Mehmet Özdilek’in istediği ve planladığı şekilde ilerleyen karşılaşmadan son vuruş tercihlerini doğru yapsa 3 puan da gelebilirdi.

Kayserispor ile 1-1 berabere kalan Bursaspor, bu sezon 11. beraberliğini alarak bu alandaki liderliğini perçinledi. 55. dakikada 10 kişi kalan Kayseri son 35 dakikada üç puandan ziyade skoru korumaya öncelik verdi. Hal böyle olunca da maçın ikinci devresinin seyir zevki de düştü.

Cezası sona eren Fatih Terim, Göztepe maçıyla kulübedeki yerine geri döndü. Şiddetli yağmur sebebiyle epey ağırlaşan zeminde tek golle kazanmayı başaran Galatasaray, zirve yarışının içinde kalmayı başardı. Transfer işinin son günlere kalması, kazanılan her puanı Fatih Terim’in hanesine yazıyor. Galatasaray sezonu şampiyon tamamlasa bile bu başarıdan mevcut yönetime düşecek pay çok küçük olacaktır. Türkiye Kupası’nda çeyrek finale kalan Göztepe, SüperLig’in ikinci yarısında henüz puan almayı başaramadı.

İlk yarıyı 12 puanla son sırada tamamlayan Rizespor ikinci yarıya hızlı başladı. Deplasmanda Kasımpaşa’yı yenen Doğu Karadeniz temsilcisi bu hafta da evinde Akhisar’ı mağlup etti. Rakibin 20. dakikada 10 kişi kalması görece rahat bir maç oynamasına ve yeni transferlerin kredili başlangıç yapmasına neden oldu. Erken golle öne geçen Akhisar, bir kişi eksik olunca oyuna tutunamadı ve ligin dibine yerleşti.

Aykut Kocaman’ın gelişiyle yükselişe geçen Konyaspor bu hafta evinde Antalya’yı mağlup ederek rotasını Avrupa’ya çevirdi. Oligark takımların içinde bulunduğu finansal kıskaç ve VAR uygulaması iyi yönetilen anadolu takımlarına şampiyonluk yolunu açıyor. Taraftar desteği de olan Konya’nın önümüzdeki senelerde zirve yarışının içinde olması kimseyi şaşırtmasın. İlk yarının sürpriz takımı Antalyaspor 2019’da henüz puan alamadı.

Sivasspor ile Trabzonspor maçını izleyen tarafsız futbolseverlerin tümü puanların paylaşmasına memnun olmuştur. Zira takımlardan biri kazanmış olsa diğerine yazık olacaktı. Evindeki yenilmezlik serisini 8 maça çıkaran Sivasspor puanını 25’e çıkarttı. Trabzonspor dar oyuncu rotasyonunda yoğun bir fikstürü minimum zararla atlattı. Trabzon’un bu maçtaki en büyük kazancı, yeri geldiğinde göreve hazır olduğunu gösteren Abdülkadir Parmak oldu.

Lider Başakşehir zorlu bir engeli daha aşarak zirvedeki yerini sağlamlaştırdı. Başakşehir’in istikrarlı başarısının temelinde Edin Visca var. Her sezon 30’un üzerinde maç oynayan Boşnak yıldız 8 gol 8 asiste ulaştı. İlk yarıyı şampiyonluk adaylarından biri olarak tamamlayan Kasımpaşa, Diagne’siz sıradan bir takıma dönüştü.

Nihayet yeni stadına kavuşan Ankaragücü, stadyumu dolduran taraftarlarına gol sevinci dahi yaşatamadı. Takımı 1. Lig’de şampiyon yapan ve mütevazı kadrosuna rağmen SüperLig’e de iyi başlayan İsmail Kartal’ı görevden alan yönetim kurulu artık ne yapsa taraftarla arasını düzeltemez. Sergen Yalçın bir teknik direktörlük mucizesini daha imza atıyor. Ateş hattında devraldı takımını 10. sıraya taşıdı.

Yeni Malatyaspor’u 3-2 mağlup eden Fenerbahçe, Ersun Yanal döneminin ilk lig galibiyetini aldı. Tarihinin en kötü sezonunu yaşamasına rağmen stadyumu dolduran taraftarlara galibiyet hediye etmek önemliydi. Ancak Kadıköy’de asıl gündem transfer. Reyes ve Silimani ile yolların ayrılması iki yabancı oyuncunun daha transfer edileceğini kesinleştirdi. Yönetim transfer döneminin son saatine kadar Serdar Aziz ve Tolgay Aslan için de girişimlerini sürdürecektir. Ara transfer döneminde takımdan ayrılan oyuncular Yeni Malatyaspor’un dengesini bozmuş. Hedef Avrupa ise Erol Bulut’un takımı çabuk toparlanması gerekiyor.

Haftanın takımı
Konyaspor

Evinde ligin dişli takımlarından Antalyaspor’u zorlanmadan mağlup eden Konyaspor.

Haftanın OyuncusuEdin Visca
Başakşehir’in zirve yürüyüşünün de, Kasımpaşa galibiyetinin de baş aktörü Edin Visca

Haftanın Teknik Direktörü
Fatih Terim

Elindeki en değerli oyuncuları kaybeden, yeni transferlerin bir türlü yapılamamasına rağmen takımını zirve yarışının içinde kalmasını sağlayan Fatih Terim

Haftanın Golü
Abdülkadir Parmak

En güzel golü seçmenin zor olduğu haftanın kazananı burun farkıyla Trabzonsporlu Abdülkadir Parmak